Reklama

Melandriho comeback?

Zcela v zákulisí šampionátu WorldSBK se připravuje nečekaný comeback 38-letého italského jezdce Marca Melandriho...A o koho se vlastně jedná?

Zranění Brita Leona Camiera (33 let) stále ještě není doléčeno...8. července byl Leon Camier znovu vyšetřen u Dr. Fernanda Santany v Barceloně a bylo konstatováno, že jeho zraněné rameno po crashi při testech v Aragónu stále není v pořádku, tedy po 7 měsících od tohoto smolného dne.

A jelikož případ Randyho Krummenachera a týmu MV Agusta Reparto Corse také zřejmě nějakou dobu potrvá a bude mít soudní dohru, tak tým Barni Ducati řeší náhradního pilota, neboť šampionát WorldSBK začne po coronavirové přestávce už koncem července/začátkem srpna (31.7./2.8).

Dle italských médií by se do sedla motocyklu Ducati Panigale V4R mohl po 9 měsících přestávky vrátit ex-mistr světa dvěstěpadesátek 38-letý Marco Melandri.

Tým Barni Ducati má k dispozici velmi kvalitní závodní materiál, motocykl se skoro vůbec neliší od stroje, který používají tovární piloti Scott Redding a Chaz Davies.

Melandri vloni závodil za tým GRT Yamaha WorldSBK a jeho kariéra v šampionátu WorldSBK je opravdu pozoruhodná: V sezónách 2011/2018 skončil v mistrovství WorldSBK vždy v Top-5, 2011 se stal s motocyklem Yamaha vícemistrem světa, 2012 potom se strojem BMW dokončil šampionát na bronzové příčce.

Celkem má na svém kontě 189 závodních jízd v šampionátu MS-Superbike, z nich ve 22 byl odmávnut jako vítěz a 75x potom stál na stupních vítězů.

Pokud by k tomuto comebacku opravdu došlo, tak by to od návratu Troye Baylisse v sezóně 2015 byl druhý nejpřekvapivější návrat: Tehdy Australan Troy Bayliss nahradil při závodech v Austrálii a v Thajsku zraněného Davide Giugliana v továrním týmu z Borgo Panigale.

Pokud by nedošlo k dohodě mezi Melandrim a týmem Barni Ducati, tak by ve světovém šampionátu mohli Camiera nahradit jezdci tohoto týmu z CIV-Superbike: Buď Michele Pirro nebo Samuele Cavalieri.

Kalendář MS-Superbike 2020

28.2. - 1. 3. Austrálie - Phillip Island Grand Prix Circuit - bez WSS300
31.7. - 2.8. Španělsko - Circuito de Jerez - Ángel Nieto
7.8. - 9.8. Portugalsko - Autódromo Internacional do Algarve
28.8. - 30.8. Španělsko - MotorLand Aragón
4.9. - 6.9. Španělsko - MotorLand Aragón
18.9. - 20.9. Španělsko - Circuit de Barcelona - Catalunya
2.10. - 4.10. Francie - Circuit de Nevers Magny-Cours
6.11. - 8.11. Itálie - Misano World Circuit “Marco Simoncelli” - nepotvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama