Reklama

Místo Melandriho pojede v šampionátu WorldSBK Samuele Cavalieri

Dnes bylo oficiálně oznámeno, že Marco Melandri a tým Barni Ducati se rozešli. Italský veterán si zřejmě svůj comeback představoval úplně jinak. 38-letý Ital absolvoval v šampionátu WorldSBK celkem 201 závodů, 22 z nich dokázal vyhrát a celkem 75 stál na stupních vítězů.

Po skvělém návratu v Jerezu (2x v Top-10) zažil Melandri na závodech v Portimao a v Aragonu pouze trpké zklamání a tak se s týmem Barni Duccati rozešel.

Po nepříliš povedené sezóně 2019 s motocyklem Yamaha za tým GRT-Yamaha ukončil italský jezdec Marco Melandri - vícemistr světa z roku 2011 svou úspěšnou kariéru. V polovině července 2020 se ale vrátil Melandri do sedla Ducati Panigale V4R místo zraněného Leona Camiera, ale s výjimkou úvodního víkendu v Portimao se mu vůbe nedařilo.

Tým Barni Ducati tak nyní musí nasadit dalšího náhradníka, kterým bude Samuele Cavalieri (jezdil dosud za Barni italský šampionát CIV). Ten debutoval v šampionátu WorldSBK vloni v Misanu, kde za tým Motocorsa Ducati obsadil dvakrát 13. místo. V CIVu je tento 23-letý Ital na druhém místě za Lorenzo Savadorim.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama