Reklama

ME-STK 1000: Před nedělním finále vede Rinaldi

Na okruhu Jerez de la Frontera čeká účastníky mistrovství Evropy stocků jejich finálový závod. A o titulu evropského šampiona rozhodně není ještě jasno.

Před posledním závodem vede Ital Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Junior Team) se ziskem 128 bodů, který nevyužil při zranění Razgatliogla svůj první mistrovský mečbol při závodě na francouzském okruhu Magny Cours. Druhý je Francouz Florian Marino (Pata Yamaha Official STK1000 Team) se 120 body a třetí Turek Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing) se 114 body. Čtvrtý Ital Roberto Tamburini (Yamaha) nasbíral 95 bodů, pátý je vítěz z Magny Cours Francouz Jeremy Guarnoni (Kawasaki) - 95. Následují australský svěřenec Troye Baylisse Mike Jones (Ducati) - 72, Chilan Maximilian Scheib (Aprilia) - 64, Ital Marco Faccani (BMW) - 61, jeho krajan Luca Vitali (Aprilia) - 60 a další Ital Federico Sandi (BMW) - 56.

Několik pilotů zde pojede s wild card: Bude to především trojnásobný německý mistr SBK Markus Reiterberger (BMW), ostatně pro něho to bude v Jerezu generální zkouška, neboť Markus Reiterberger pojede celou příští sezónu v tomto šampionátu.

Jeho krajan Florian Alt bude pilotovat motocykl Yamaha R1 za tým MGM Racing, Ital Andrea Mantovani pak motocykl Aprilia v týmu Guandalini Racing.

Ze španělského šampionátu CEV jsou známí Alejandro Medina Mayo (Kawasaki) a Lucas de Ulacia (Yamaha), stejně jako Fin Eeki Kuparinen (Kawasaki) a Japonec Naomichi Uramoto (Suzuki GSX-R1000 za tým JEG – Kagayama). Ten tak bude prvním Japoncem vůbec v historii tohoto šampionátu.

Celkem je přihlášeno 36 jezdců.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama