Reklama

ME-Moto2: Pons zvýšil náskok na čele šampionátu

Kubatura Moto2 šampionátu CEV-Repsol měla v Aragónu na programu dvě jízdy, a lídr šampionátu Edgar Pons zvýšil svůj náskok na čele ME-Moto2.

První dnešní závod musel být přerušen po kole a půl kvůli hromadnému pádu, a muselo se závodit ještě jednou od samého začátku. Restartovaný závod byl zkrácen na pouhých 10 kol a vítězem se stal Španěl Hector Garzó (Tech3), toho na stupních vítězů doplnili Daniel Kasmayudin (Dynavolt Intact SIC Junior Team) z Malajsie a Miquel Pons (E-Kalex). Čtvrtý byl odmávnut Tomasso Marcon (ITA-SpeedUp), pátý pak Ramdan Rosli (MAL-Kalex). Za Top-5 skončil lídr šampionátu Edgar Pons (E-Kalex) a v elitní desítce ještě dojeli Zaccone, Montella, Tuuli a Kubo.

Druhý závod byl soubojem dvou Španělů Edgar Ponse (Kalex) a Hectora Garzó (Tech3), kteří se vystřídali ve vedení, přičemž většinou vedl Pons (Baiko Racing Team), který nakonec také vyhrál. O poslední volné místo na stupních se prosadil Fin Niki Tuuli, který porazil oba Italy: Čtvrtý se umístil Alessandro Zaccone a pátý Yari Montella. Šestý skončil Marcon, sedmý M. Pons, osmý Ferrari a Top-10 dokompletovali Kubo a Sarmoon.

Stav ME-Moto2 po 7 závodech: 1. Edgar Pons (E-Kalex), 146 bodů; 2. Niki Tuuli (FIN-Kalex), 101; 3. Hector Garzó (E-Tech3), 98; 4. Tommaso Marcon (I-SpeedUp), 82; 5. Alessandro Zaccone (I-Kalex), 79; 6. Miquel Pons (E-Kalex), 67; 7. Yari Montella (I-SpeeUP), 59; 8. Ramdan Rosli (MAL-Kalex), 53; 9. Matteo Ferrari (I-Kalex), 36; 10. Adam Norrodin (MAL-Kalex), 35



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama