Reklama

Max Biaggi a Mahindra: Rivalem není VR46

V příštím roce bude Max Biaggi působit v roli týmového manažera a hlavně jako Vyslance značky Mahindra. Čtyřnásobný mistr světa 250 ccm a dvojnásobný mistr světa WorldSBK o budoucí úloze.

Krátce před finálovým závodem sezóny MotoGP informovala Mahindra oficiálně o prominentním přírůstku do své rodiny. S Maxem Biaggim angažovala indická značka, která má své domovské sídlo v Itálii, osobu, jenž v posledních 10 letech byl zřejmě druhou nejznámější figurou v motocyklovém závodění na Apeninském poloostrově. 45-letý Říman byl v devadesátých letech čtyřnásobným mistrem světa v kubatuře 250-ccm -třikrát s Aprilií, jednou na Hondě. Potom stál v královské kubatuře jako pilot Hondy- a Yamahy celkem šestkrát na celkovém pódiu v Top-3, aniž by se mu podařilo získat kýžený titul.

Dvě královské koruny ale získal dlouholetý Rival od Valentina Rossiho v WorldSBK, Biaggi se stal mistrem světa 2010 a 2012. Pak ukončil svou závodní kariéru, aby 2015 při nečekaném comebacku zajel v Sepangu ještě jednou pódium.

Nyní začala pro Biaggiho u Mahindry nová kapitola. Legenda Aprilie bude od 2017 působit jako týmový manažer v italském a španělském šampionátu Moto3, jezdci jsou už jasní: -Alessandro Del Bianco a Davide Baldini. A Indové hned použijí věhlasného Itala jako vyslance jejich značky.

„Rozhodně to není o tom, stát se konkurentem VR46-Academy nebo nějakým podobným. Samozřejmě, že se může, že se za určitý čas střetneme proti VR46-Academy, ale to není můj cíl. Rossiho Academy má na nás náskok, nebož je zde už nějakou dobu. My se koncentrujeme na italský šampionát, který obsahuje 12 závodů, tedy 6 závodních víkendů. A kromě toho strávíme asi 2 měsíce ve Španělsku, kde pojedeme Juniorské mistrovství světa.“

„V tomto roce vyhrála Mahindra proti Top-značkám jako jsou Honda a KTM, tři závody MS-Moto3. Nyní potřebují udělat další krok. Náš cíl je účast 2017 v italském mistrovství a na několika závodech ve Španělsku. 2018 potom se dvěma dobře připravenými jezdci vstoupit do cirkusu GP. Pokud by se to nepodařilo, tak třeba jen s jedním a druhého nového v týmu postupně zabydlit.“, říká o svých cílech Max Biaggi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama