Reklama

Maverick Vinales: Nenechat se zatáhnout do Rossiho psychohrátek...!

V továrním týmu Yamahy se pokusí Maverick Vinales 2017 porazit zkušeného veterána Valentina Rossiho, zamíchat se do souboje o titul mistra světa a nenechat se zatáhnout do Rossiho tradičních psychohrátek...!

Nejlepším časem při prvním testu s motocyklem Yamaha M1 ve Valencii naznačil Maverick Vinales celkem jasně své ambice pro sezónu 2017. 21-letý Španěl po čtvrtém místě z MS-MotoGP přestoupil ze Suzuki na Yamahu a stane se tak týmovým kolegou Valentina Rossiho.

Vinales tak bude chtít využít svých šancí na zisk titulu v královské kubatuře MotoGP. Ovšem jeho týmový kolega «The Doctor» je známý svými psychohrátkami, které už zažili třeba Max Biaggi, Sete Gibernau, Casey Stoner, Jorge Lorenzo nebo Marc Márquez.

„To mě nebude rozhodně rušit, já jsem jezdec, který se dívá především sám na sebe, když pracuji. Koncentruji se na práci v boxu a v mém týmu. Rozhodně nejsem typem, který se nechá zatáhnout do nějakých psychohrátek.“, říká na toto téma Vinales.

„Rovněž si nemyslím, že mě vyvedou z rovnováhy některé komentáře během tiskových konferencí, nebo podobné případy. Všichni jezdci zde jsou kvůli tomu, že chtějí vyhrávat. To je nejdůležitější. To všechno ostatní je pouze součást hry“, je názoru Vinales.

„Zatím jsem hodně často měnil tým a kubaturu, takže také jsem měl pořád nové týmové kolegy. Sám jsem své rivaly nikdy mentálně nechtěl porazit a ke všem jsem měl velmi kladný vztah. Raději se s nimi utkám na trati, a mimo ní jsem ke každému přátelský“, říká závěrem na toto téma mladý Španěl.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama