Reklama

Matyáš Konečný na Masarykově okruhu diskvalifikován

V rámci Grand Prix Česka se konal další závod ADAC Junior Cup 2017, kterého se účastnil i 13-letý Matyáš Konečný z Kyjova, jezdec MK racing teamu. Pro Matyáše #52 a celý tým to byl vrchol sezony, protože na domácí půdě se chtěl představit v nejlepším světle.

Závod se opět konal společně s KTM RC Cup BENELUX, takže spolu s 13 Nizozemci bylo ve startovní listině celkem 36 jezdců.

V pátek pozdě odpoledne byly za ideálního počasí na programu dvě krátké kvalifikace. V první z nich obsadil Matyáš #52 celkové 5. místo se ztrátou 1,1 vteřiny na nejlepší čas. Následovala druhá kvalifikace, během které se Matyáš dále zlepšil. V polovině kvalifikace dokonce dosáhl průběžně nejlepší čas a nakonec obsadil 3. místo, což znamenalo start z první řady. Výsledný čas 2:28,824 byl jen o půl vteřiny pomalejší než Pole Position. Ideální čas měl Matyáš dokonce nejlepší ze všech jezdců – 2:28,068!

Po tréninku Matyáš při oficiálním interview nejlepší trojice uvedl: "Pro nás je to samozřejmě skvělý víkend. Mám rád tuto trať, ale hlavně, když je sucho, takže doufám, že nebude pršet. Myslím, že zde dokonce můžu vyhrát. Obě dvě kvalifikace dnes probíhaly celkem dobře. Jsem velmi spokojený s výsledkem. Je perfektní, že zde můžeme startovat v rámci MotoGP. Zítra do toho dám všechno, abych domácí závod vyhrál.“

Sobotní závod na 11 kol startoval těsně po půl šesté za suchého a teplého počasí. Matyáš se po startu dostal do kontaktu se soupeři, takže musel zvolnit a propadl se na 8.místo. Totéž se opakovalo v druhém kole a tak z toho bylo až 11.místo, ale stále s minimální ztrátou a ve vedoucí skupině jezdců. Ve čtvrtém a pátém kole však došlo bezprostředně před Matyášem ke dvěma pádům, což znamenalo mírnou ztrátu na vedoucí šestičlennou skupinu. Ztráta snad šla dohnat, ale před Matyášem jel soupeř, kterého se podařilo zdolat až po čtyřech kolech. V posledních kolech bylo již nemožné ztrátu zlikvidovat. Matyáš tedy dokončil závod na 7. místě celkově a 5.místě v rámci ADAC Junior Cup.

Po závodě však následovalo nepříjemné překvapení, když byl Matyáš vyloučen z klasifikace kvůli chybějícímu označení na pneumatice.

Přes tento smutný konec je tým velmi spokojen s Matyášovým výkonem po dobu celého víkendu, kdy se neustále pohyboval mezi nejlepšími jezdci, přestože patří k nejmladším závodníkům celého startovního pole.

Hned tento víkend je na programu další závod v Rakousku, opět v rámci MotoGP. Uvidíme, jak si s technicky náročným RedBull Ringem Matyáš poradí. Závod je tentokrát na programu v neděli v 16.25. Držte Matyášovi palce!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama