Reklama

Mattia Pasini místo zraněného Pawiho

Původně měl Mattia Pasini za tým Petronas-Kalex závodit s druhým motocyklem Moto2, ale tým SIC druhé místo na startovním roštu nedostal.

33-letý Ital Mattia Pasini stabilní místo pro sezónu 2019 nesehnal a je pouze hodně žádaným náhradníkem: V Texasu v týmu Flexbow-HP 40 od Sita Ponse nahradil Augusto Fernandeze a byl odmávnut jako čtvrtý. V Jerezu jel místo Jake Dixona za tým Sama-Qatar Nieto a poprvé s motocyklem KTM (bez jediného dne testu) skončil v QP na 24. místě, v závodě pak havaroval.

KTM byl už jeho pátý motocykl v kubatuře Moto2 od roku 2010: Debutoval s FTR, potom jezdil s Motobi (což byl stroj TSR z Japonska), potom Kalex a Suter.

Nyní ho čeká v Le Mans start za tým Petronas Sprinta místo zraněného Khairula Idhama Pawiho.

Pasini debutoval v Grand Prix v sezóně 2004 v kubatuře 125 ccm a dosud závodil napříč kubaturami celkem ve čtyřech: 125 ccm, 250 ccm, Moto2 a MotoGP - dvanáct závodů vyhrál, 19x si vyjel Pole Position a přidal ještě dalších 18 pódiových umístění - při 228 závodech Grand Prix.

Dnes bude v Jerezu testovat za tým Petronas motocykl Kalex 2019, který normálně jezdí Pawi. Ten utrpěl otevřenou zlomeninu ukazováčku a musí také absolvovat transplantaci kůže. Předpokládá se, že Pawi musí minimálně 6 až 8 týdnů kvůli zranění vynechat.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama