Reklama

Marquez versus Rossi - Sepang 2015

Byl to zřejmě největší skandál v historii mistrovství světa MotoGP. Po senzačním závodě na Phillip Island 2015 byl Valentino Rossi mínění, že Marc Marquez ovlivnil závod natolik, aby Rossi nezískal titul mistra světa a naopak k němu pomohl Jorge Lorenzovi.

Rossi proto atakoval Marqueze na TK před následujícím závodem GP Malajsie a Španěl se revanšoval brutálním duelem v závodě, kde došlo ke kolizi a kvůli ní musel do závodu ve Valencii odstartovat Rossi z posledního místa na startovním roštu. Konec už je znám: Lorenzo se stal mistrem světa, Rossi propásl svůj desátý titul mistra světa.

Nyní, o dva roky později se situace úplně otočila. Tentokrát je to Marquez, který bojuje o titul mistra světa a naopak Rossi se nachází v pozici, kdy nemá co ztratit.

Je hodně pravděpodobné, že se Rossi a Marquez dostanou do vzájemného souboje, neboť Marquez startuje po pádu v Qualifying až ze 7. místa na startovním roštu a musí se snažit probojovat se dopředu. A po cestě na něho může počkat Rossi, který vystartuje do závodu ze 4. místa na gridu.

Kolegové žurnalisté ze španělského 'As', se Rossiho zeptali, zda je možná nějaká odveta za Sepang 2015.

Když se zítra dostaneš v závodě s Marcem, vzpomeneš si na situaci, co se zde stalo před 2 roky?
Valentino Rossi: Proč? Co zde před 2 roky Marc udělal? Vy si myslíte, že nic. Takže co zde Marquez zde před dvěma roky udělal?

On říká, že mu šlo na nervy, co jsi o něm mluvil na TK ve čtvrtek.
Valentino Rossi: Aha, protože jsem o něm špatně mluvil na TK? A co tedy bylo na Phillip Island? Co tedy udělal předtím, než jsem o něm začal mluvit na TK?

Nevím. Zůstaňme u mé otázky.
Valentino Rossi: On neudělal vůbec nic. Já mimochodem také nic. Ale dobře: Já zítra úojedu svůj závod a budu doufat, že budu tak rychlý, abych byl schopen bojovat o pódium a jinak nic - ostatně to jsem vždy během své celé kariéry vždy také dělal.

Rossi tedy vypadá, že zítra nebude nijak myslet na nějakou odvetu za rok 2015. Ale určitě bude hodně zajímavé, kdyby došlo v neděli k eventuálnímu souboji mezi ním a Marquezem a jak se tento souboj vyvine...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama