Reklama

Marquez & Lorenzo: Nejsilnější duo v historii?

Příští rok pojedou v továrním týmu Repsol Honda společně Jorge Lorenzo a Marc Márquez a média hovoří o tom, že je to nejsilnější duo v historii mistrovství světa silničích motocyklů!

To ale statisticky není tak úplně pravda. Tato dvojice má na svém kontě celkem 12 titulů mistra světa (7 jich získal Marquez a 5 Lorenzo).

Ovšem v továrním týmu Yamahy závodili v sezóně 2016 Valentino Rossi a Jorge Lorenzo a oba dva měli na svém kontě celkem 14 titulů mistra světa (5 jich získal Lorenzo, 9 pak Rossi).

Co se týká pouze titulů v královské kubatuře, tak ani zde dvojice Lorenzo - Marquez nevede, těch titulů získali v MotoGP oba dva skvělí piloti celkem 8 (3 Lorenzo, 5 Marquez), zatímco duo Rossi - Lorenzo jich mělo na svém kontě 10 (7 Rossi, 3 Lorenzo).

Pokud bychom šli do historie, tak zjistíme, že Giacomo Agostini a Phil Read, měla v době společného závodění na svém kontě celkem 19 titulů mistra světa. Bylo to v sezóně 1973 a to ještě nevyhráli v tu oba dva vynikající piloti všechny své tituly (celkem jich totiž bylo 22!), ale v tu dobu nejezdili už společně v jedné stáji...

A pokud jde o počet vítězných závodů Grand Prix, tak vede duo Rossi-Lorenzo se 179 vítězstvími, následují Agostini-Read (154) a Lorenzo-Marquez (126).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama