Reklama

Marinelli Snipers: 2020 Moto2 s Fenatim & Yurchenkem?

Tým Marinelli Snipers plánuje na sezónu 2019 účast pouze v MS-Moto3, ovšem 2020 se chce tým od Mirko Cecchiniho vrátit do kubatury Moto2. Novým sponzorem bude kazašský okruh Sokol Circuit.

Týmový manažer Marinelli-Snipers Stefano Bedon vynechal zámořský závod na Phillip Islandu, neboť byl v Kazachstánu jednat s novým sponzorem na příští sezónu. V Sepangu ovšem při debutu Makara Yurchenka v týmu Snipers nechyběl.

Továrník Andrea Marinelli, jak jsme už bohužel psali, zemřel v květnu překvapivě na srdeční infarkt, takže tým bojuje s finančními problémy. Po vyhazovu Romana Fenatiho po Grand Prix v Misanu musel být angažován Xavier Cardelús, aby se finanční situace opět znormalizovala a týmová pokladna naplnila.

Na rok 2019 byl kromě toho angažován do MS-Moto3 Kazach Makar Yurchenko, který rovněž přinese sponzorské peníze a v jeho případě hraje podstatnou roli i promoter Dorna. V Sepangu startoval Yurchenko za tým Snipers s wild card – a zároveň byl jako reklama pro nový okruh Sokol Circuit.

Ve výstavbě se nacházející «Sokol Circuit» v Kazachstánu bude dle dostupných informací jako hlavní sponzor na motocyklech týmu Mirko Cecchiniho. Nasmlouvané peníze na příští sezónu už Yurchenko, v létě vyhozený z týmu Green-Power-CIP-KTM, převedl v záři na týmové konto.

Kazachstán se v nejbližší době bude ucházet o zařazení závodu MotoGP do kalendáře v sezóně 2020, takže bude potřebovat pro okruh Sokol Circuit nějakého lokalmatadora.

Příští sezónu pojede tým Snipers pouze v kubatuře Moto3, ale o rok později - tedy 2020 - chce se vrátit do prostřední kubatury. Jako poradce byl angažován jistý Tome Alfonso Ezpeleta, který už nyní pracuje ve funkci manažera dvou okruhů spadajících do kalendáře MotoGP: Losail Circuit a MotorLand Aragón.

A jak to vidí «Radio Paddock»? V únoru vyprší trest Romanu Fenatimu! Ten by se mohl ve druhé polovině sezóny 2019 objevit s wild card při několika startech za tým Snipers (to už událost v Misanu 2018 s Manzim zaroste vysoká tráva) a v sezóně 2020 by mohli jezdeckou dvojici v MS-Moto2 vytvořit Fenati a Yurchenko.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama