Reklama

Maria Herrera pojede WorldSSP 600

Původně byla Španělka Maria Herrera přihlášena, stejně jako její krajanka Ana Carrasco, do šampionátu WorldSSP 300. Nyní ale dostala nabídku závodit o kubaturu výš a přijala ji.

To ostatně měla Herrera v plánu už v listopadu 2018, pak se rozhodla zůstat s týmem Scuderia Maranga v šampionátu WorldSSP 300.

Nyní ji ale španělský tým MS Racing nabídl závodění o kubaturu výš a 22-letá Španělka tuto nabídku akceptovala.

Herrera se tak stane osmou ženou, která se zúčastní šampionátu WorldSSP, ale bude první stabilní ženskou účastnicí.

Mimochodem: Jako první žena se v této kubatuře představila Němka Katja Poensgen - 1998 na Nürburgringu, zatím poslední pak byla Italka Alessia Polita v Monze 2013.

MS Racing je etablovaným týmem v šampionátu a stálým členem paddocku WSBK. V sezóně 2017 se stal jejich závodník Marc Garcia s motocyklem Yamaha historicky prvním mistrem světa.

V letošní sezóně pojede v šampionátu WorldSSP 300 celkem se čtyřmi motocykly, s jedním z nich bude debutovat 16-letá Beatrize Neida.

Maria Herrera ale podepsala smlouvu i s týmem Angela Nieta pro šampionát MotoE 2019. Jelikož ale oba dva šampionáty termínově nekolidují a MotoE se skládá z pouhých pěti závodů, tak může rychlá Španělka závodit v obou sériích.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama