Reklama

Marc Marquez zůstal králem Austinu, Abraham out

Rookie Yamahy Maverick Vinales udělal první velkou chybu, naopak Marc Márquez vyhrál v Austinu popáté v řadě.

Marc Márquez (Honda) a Maverick Vinales (Yamaha) deklasovali ve Warm-upu Rossiho & Co. o více než jednu sekundu. Márquez odstartoval v pěti závodech v Austinu popáté z Pole-Position. Společně s ním stáli v první řadě Vinales a Rossi. V dosavadních čtyř závodech MotoGP v Austinu ještě Márquez neprohrál.

Start: Pole-Setter Márquez sice vystartoval velmi dobře, ale jeho týmový kolega z Repsol-Hondy Dani Pedrosa šel do čela. Lorenzo na P4.

1. kolo: Pedrosa na čele, dále Márquez, Rossi, Vinales a Lorenzo (Ducati) a dále Zarco.

2. kolo: Pedrosa vede, za ním 0,4 sec. Márquez. Následují Rossi (Yamaha), Vinales (Yamaha), Zarco (Yamaha), Lorenzo (Ducati), Crutchlow (Honda), Dovizioso (Ducati) a Folger (Yamaha). Šok pro box Yamahy, lídr šampionátu Vinales padá v T18. Je to jeho první letošní chyba, a po 18 závodech v řadě v Top-15 první crash. Z P17 padá #17 Karel Abraham.

3. kolo: Pedrosa o 0,4 sec před Márquezem. Johann Zarco se blíží k Valentinu Rossimu.

6. kolo: Rookie Johann Zarco o 0,3 sec za Rossim. Pedrosa vede před Márquezem. V Top-10 jsou dále: Crutchlow, Dovizioso, Lorenzo, Miller, Folger a Redding.

7. kolo: Zarco se dostal vedle Rossiho a donutil ho narovnat motocykl a jet mimo trať. Rossi se zachránil jízdou v asfaltované zóně mimo závodní trať a pozici udržel.

8. kolo: Márquez na brzdy v T11 před Pedrosu, ten ale dokázal kontrovat. Nakonec jde ale Márquez přece jen do čela. Rossi je aktuálně virtuálním lídrem šampionátu.

10. kolo: Márquez o 0,4 sec před Pedrosou, za nimi Rossi, Zarco, Crutchlow, Dovizioso, Lorenzo, Miller a Folger. Loris Baz padá v T19. Pol Espargaró musí do boxu, když z jeho RC16 se hodně kouří.

12. kolo: Rossi dostává trest 0,3 sec za prohřešek se Zarcem. Alvaró Bautista padá v T11.

14. kolo: Oba jezdci týmu Repsol-Honda bojují o první místo. 2017 ještě ani jeden z nich nestál na pódiových stupních. Aleix Espargaró po problémech s pneumatikami zajíždí do boxu týmu Aprilia, jeho týmový kolega Sam Lowes padá v T13 – katastrofa pro italský tovární tým.

15. kolo: Zatímco Aleix Espargaró se vrací do závodu, tak Márquez vede o 1,3 sec před Pedrosou. Rossi je třetí o 2,6 sec před Zarcem.

17. kolo: Rossi se začíná přibližovat Danimu Pedrosovi, nyní je za ním o pouhých 0,4 sec, ten jede druhý o 3,1 sec za Marcem Marquezem.

19. kolo: Rossi je nalepen na zadním kole Pedrosy. Márquez má na toto duo náskok 4,4 sec. Rossi předjíždí Pedrosu a je aktuálně druhý, ale musí projet cílem o 0,3 sec před ním, aby skončil v závodě při Red Bull Grand Prix The Americas druhý.

Poslední kolo: Marc Márquez vítězí s komfortním náskokem popáté v Austinu v řadě a letos ovšem poprvé. Rossi a náskokem 1,4 sec před Pedrosou končí druhý, Zarco a Crutchlow bojují o místa čtvrté a páté.

Cíl závodu: Marc Márquez trumfuje na trati Circuit of the Americas s náskokem 2,769 sec před Valentinem Rossim (Yamaha), třetí je odmávnut Dani Pedrosa (Honda), čtvrtý Cal Crutchlow (Honda), jako nejlepší Rookie kompletuje Top-5 Johann Zarco (Yamaha). Dále jsou odmávnuti Andrea Dovizioso (Ducati), Andrea Iannone (Suzuki), Danilo Petrucci (Ducati), Danilo Petrucci (Ducati), Jorge Lorenzo (Ducati), Jack Miller (Honda) a Jonas Folger (Yamaha) na P11. Bradley Smith (KTM) projíždí cílem jako 16., před ním bere 1 bod - ačkoliv spadl - Alvaró Bautista.

Zraněný Karel Abraham kvůli pádu hned na začátku závodu v rychlé zatáčce okruhu Circuit of The Americas Grand Prix v Texasu bohužel nedokončil.

Celkové pořadí: Novým lídrem je Valentino Rossi s 56 body, druhý je Maverick Vinales s 50. Třetí je Márquez 38, dále Dovizioso 30, Crutchlow 29, Pedrosa 27, Zarco 22, Folger 21, Redding 21, Miller 21....17. Abraham 8.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama