Reklama

Marc Marquez odjel na čele nejvíce kol v závodech

Marc Márquez odjel na čele nejvíce kol v 18 závodech MotoGP sezóny 2017, za ním skončili Rookie-MotoGP Johann Zarco a nováček u Ducati Jorge Lorenzo.

Statistiky nelžou, to je známá věc. Vypovídají hodně o různých záležitostech a tak ani nepřekvapuje, že mistr světa Marc Márquez v uplynulé sezóně absolvoval na špici závodního pole nejvíce kol. Tovární pilot Repsol-Honda odjel na čele celkem 96 kol a to znamenalo v praxi 6 vítězných závodů.

Na druhém místě se umístil hodně překvapivě Rookie MotoGP Johann Zarco z týmu Tech3-Yamaha. Pilot z Cannes vedl celé startovní pole královské kubatury celkem 64 kol a vše začalo už při sezonní premiéře GP Katar v Doha, kde je Francouz na samé špici až do svého pádu v 7. kole.

Mimochodem: Dvojnásobný loňský vítěz Cal Crutchlow nebyl 2017 zaregistrován na špici závodu ani jedno kolo.

A ještě jedno obdivuhodné číslo patří dvojnásobnému mistru světa Moto2 z Francie: Zarco byl s 7 209 kilometry ve všech trénincích tím nejpilnějším.

Pouze Márquez (7 147 kilometrů) dokázal - přes všechny výlety do kačírku a crashe držet se Zarcem krok. V tomto rankingu následují Maverick Vinales (6 993 km), Valentino Rossi (6 905 km) a Andrea Dovizioso (6 515 km).

Překvapivě v továrním týmu Ducati Corse nebyl v této statistice #1 vicemistr světa a 6-násobný vítěz Andrea Dovizioso , nýbrž týmový nováček Jorge Lorenzo (48 kol na špici). Lorenzo dokonce tuto statistiku až do Sepangu dokonce vedl.

Přitom «Dovi» vyhrál letos celkem šest závodů MotoGP, zatímco Španěl získal pouze tři pódiová umístění během 18 závodů Grand Prix.

Rossi jel na čele v sezóně 2017 celkem 44 kol - to ale stačilo «Doktorovi» pouze k jednomu vítězství - v Assenu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama