Reklama

Marc Marquez: Největšími soupeři Rossi, Vinales a Pedrosa

Úřadující mistr světa Marc Marquez stojí na prahu své páté sezóny v královské kubatuře MotoGP, ačkoliv teprve před měsícem oslavil své 24. narozeniny. Přečtěte si, koho považuje za největší soupeře a kolik očekává vítězů v nové sezóně 2017

.

Marc Márquez a Repsol-Honda měli při posledním předsezonním testu MotoGP v Kataru několik problémů. V celkovém pořadí po třech dnech se nacházel tovární pilot HRC až na 11. místě se ztrátou 0,660 sec na nejlepší čas Mavericka Vinalese a dokonce až za Rookiem Johannem Zarcem: „Náš rytmus ale není tak špatný“, řekl po posledním dnu testování Marquez, ačkoliv během neděle třikrát! havaroval.

V loňské sezóně jsme poznali celkem 9 různých vítězů, co očekává trojnásobný mistr světa MotoGP od nové sezóny z tohoto pohledu? „Nemyslím si, že znovu zažijeme devět různých vítězů, ale určitě bude několik jezdců, kteří mohou vyhrát závody. Možná čtyři nebo pět. Bude to záležet na počasí, v poslední sezóně jim pomohlo, že se několik závodů jelo v dešti. Za jistých podmínek prostě někteří jezdci riskují více“.

A kdo budou dle názoru obhájce titulu jeho největší soupeři? „Víceméně ti stejní, jako vloni: Rossi, Vinales a Pedrosa, který před sezónou ukázal hodně konstance. Uvidíme, v jakém světle se ukáže Lorenzo, neboť ten může předvést také velmi dobré závody. Hádankou ale zůstává, jestli bude schopen každou závodní neděli bojovat o pódiové umístění a tedy i o titul.“

A jakého Marca Márqueze v této sezóně zažijeme - vyzrálého, suverénního nebo riskujícího? „Bude to záležet na situaci. Pokud budu dobře připraven, tak do toho dám 100%. Pokud ne, tak ze situace vytěžím to nejlepší. Je to lekce, kterou jsem se naučil 2015 a 2016 uvedl do praxe - tedy usilovat o soulad. Samozřejmě, že během sezóny nastanou okamžiky, kdy musíš jít více do rizika“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama