Reklama

Marc Márquez bude v Le Mans útočit na Caseyho Stonera

Díky svému druhému sezonnímu vítězství v Jerezu se Marc Márquez vyrovnal v počtu vítězství Mike Hailwoodovi, co se týká počtu prvních míst v královské kubatuře 500ccm/MotoGP. A při následujícím závodě Grand Prix v Le Mans může dostihnout dalšího legendárního pilota MotoGP.

Šestým vítězstvím v řadě na okruhu Circuit of the Americas se Marc Márquez vyrovnal Micku Doohanovi a Caseymu Stonerovi ve statistice největšího počtu vítězných závodů v královské kubatuře v řadě na jednom okruhu. Na čele této statistiky je 15-násobný mistr světa Giacomo Agostini, který na okruhu ve finské Imatře vyhrál v řadě celkem devětkrát v letech 1965 až 1973.

V Jerezu vyhrál teprve 25-letý Španěl už svou 63. Grand Prix a zároveň to byl 37. trumf v kubatuře MotoGP. Tím má na svém kontě stejný počet vítězných trumfů v královské kubatuře jako Mike Hailwood. Hailwood vyhrál celkem 37 závodů a čtyři tituly v kubatuře 500-ccm. Tuto statistiku vede stále ještě aktivní Valentino Rossi s 89 vítěznými závody v královské kubatuře 500ccm/MotoGP.

Márquez vyhrál dosud 37 z dosavadních 94 závodů MotoGP. Španěl tedy dokázal trumfovat v 39,3 % všech závodů MotoGP, ve kterých startoval.

Ale už při GP Francie v Le Mans se může Márquez vyrovnat Caseymu Stonerovi, mistru světa MotoGP 2007 a 2011, který během své kariéry pilota MotoGP získal celkem 38 vítězství- V minulém roce ale zažil Márquez v Le Mans zklamání, když tovární jezdec týmu Repsol-Honda v závodě MotoGP havaroval a vyšel tak naprázdno.

Jezdci s největším počtem vítězství v královské kubatuře:

1. Valentino Rossi 89
2. Giacomo Agostini 68
3. Mick Doohan 54
4. Jorge Lorenzo 44
5. Casey Stoner 38
6. Mike Hailwood 37
6. Marc Márquez 37
8. Eddie Lawson 31



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama