Reklama

Malajská vláda uvolnila finanční prostředky pro Hafizhe Syahrina

Malajsie je zaslíbenou zemí pro milovníky motoristického sportu obecně a zejména pro motocykly ... Nejvyšší předstvitelé tohoto státu se pohybují před kamerami na motocyklech Harley-Davidson doprovázéni místními «Hells Angels», stejnými motorkami jsou zvýrazněny turistické kanceláře.

Nejen národní ropná společnost Petronas, která otevírá peněženky za účelem financování jak Formule 1, tak MotoGP na nejvyšší možné úrovni...Ale nyní, když se Hafizh Syahrin - «dítě země» - ocitl bez peněz, dostane přímo vládní obálku, aby mohl pokračovat ve své kariéře ...

Představte si našeho prezidenta Zemana na lesklém motocyklu a zprávu ministerstva podporující sezónu trikolorního pilota. V médiích by se psalo: Skandál. V Malajsii je to přesně naopak: je to národní povinnost… Malajský pilot Hafizh Syahrin (25), tak dostane dotaci od své země na financování své nové sezóny v týmu Angel Nieto, pro mistrovství světa FIM Moto2 v roce 2020.

Je třeba připomenout, že Syahrin byl přijat jako poslední náhrada za Jonase Folgera v týmu Monster Energy Yamaha Tech3 pro sezónu 2018 MotoGP, který získal 46 bodů a stal se téměř Rookiem roku. Tento výsledek mu umožnil zůstat v týmu Tech3, který přestoupil od Yamahy ke KTM. Ovšem nepodařilo se mu zopakovat s RC16 takové výsledky, aby mu byla obnovena smlouva na rok 2020.

Syahrin získal místo v týmu Angela Nieta, aby mohl závodit v mistrovství světa Moto2 v roce 2020, ale podle článku v «Freemalaysiatoday.com» z 10. ledna 2020 Syahrin neobdrží žádnou mzdy a musel by si platit také cestovní výdaje a všechny záležitosti potřebné k závodění jako třeba hotel atd..

Malajská vláda, zejména šéf Ministerstva mládeže a sportu, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, se proto rozhodla udělit Syahrinu Grant z Národního svěřeneckého fondu pro sport: „Pomůžu mu v maximální možné míře, protože se nám nepodařilo najít firemní sponzory“, řekl Rahman novinářům a dodal: „Diskutoval jsem o této záležitosti s vedoucími úředníky ministerstva a budeme i nadále hledat způsoby, jak mu pomoci“.

Rahman také vyzval malajské společnosti, aby se zapojily do pomoci Syahrinovi ...

Zdroj: paddock-gp.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama