Reklama

Yamaha nabídla málo, Mahias ke Kawasaki!

AKTUALIZOVÁNO! Stále ještě úřadující mistr světa MS-Supersport - 29letý Lucas Mahias z Francie - odchází od Yamahy z týmu GRT Yamaha, a bude závodit za Kawasaki a zůstane v šampionátu WorldSSP i v sezóně 2019..

Dosavadní tým kubatury MS-Supersport GRT Yamaha bude závodit v příští sezóně 2019 se třetím továrním motocyklem Yamaha R1 a jedním ze tří kandidátů na pilota byl Lucas Mahias. Ten ale odmítl nabídku přestoupit do šampionátu MS-Superbike. O novém pilotovi se tak rozhodne pouze mezi Italem Federicem Caricasulem a Němcem Sandro Cortesem, lídrem MS-Supersport.

Důvodem odmítnutí ze strany Mahiase je nabídka týmu Puccetti Kawasaki, aby Lucas Mahias závodil v příští sezóně s továrním motocyklem Kawasaki. Tým Puccetti Kawasaki chce jako týmového kolegu Mahiase nasadit Julese Cluzela, aktuálně druhého jezdce šampionátu. Spíše je ale pravděpodobné, že dvojici budou tvořit Lucas Mahias a Hikari Okubo, tedy současný jezdec týmu.

Pokud se stane Mahias 2019 mistrem světa v Supersportech, tak má ve své dvouleté smlouvě garantováno místo u stejného týmu - Puccetti Kawasaki - ale v šampionátu WorldSBK a to s továrním materiálem.

Hlavním důvodem přestupu Mahiase od Yamahy ke Kawasaki je skutečnost, že Yamaha byla ochotna zaplatit francouzskému jezdci pouze 30.000 Euro za sezónu 2019, zatímco Kawasaki je 3x štědřejší - ve smlouvě má Mahias částku 100.000 Euro a navíc na rozdíl od Yamahy je smlouva dvouletá!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama