Reklama

Lukáš Pešek oznámil oficiálně ukončení kariéry

Nejúspěšnější český motocyklový závodník tohoto tisíciletí, 31-letý Lukáš Pešek, oznámil oficiální ukončení své závodní kariéry.

Po «Nultém ročníku akce Bordel na Zámku» napsal Lukáš Pešek na svém FB následující slova: „Doslo mi, ze jsem z lonska privezl taky bronz z Mistrovstvi sveta z 8H oschersleben a ze ta sezona 2016 byla opravdu krasna zlata tecka za moji bohatou karierou. Par poslednich let jsem si porad opakoval ze chci skoncit v tom peknem a s dobryma vzpominkama na svuj posledni rok. A to 2016 byl, Mistr CR superbike, Mistr Alpe adria Superbike, poleposition 24h le mans (mistrovstvi sveta endurance), 3 misto 8h Oschersleben (mistrovstvi sveta endurance). Jsem moc rad ze to takto vyslo.Dale uz mi na zavodni trati neuvidite.(mysleno jako profesionalniho zavodnika)

Muj cas nastal a vnitrne jsem dospel natolik ze se troufam postavit zivotu jako dospely clovek a ne uz nadale jako dite ktere zije svuj detsky sen.

Jiz par mesicu pracuji na nejakem projektu a budu doufat ze to dotahnu do konce a budu se s Vami moc o to podelit.“

Mimochodem: V MS absolvoval Lukáš Pešek v letech 2002 - 2013 celkem 152 závodů Grand Prix napříč kubaturami 125 ccm/250 ccm/Moto2 a MotoGP, celkem vyhrál 2 závody MS 125 ccm, stál 9x na pódiových stupních a získal 3x Pole Position. V MS se nejlépe umístil v roce 2007, kdy obsadil celkově 4. místo. Po Františku Šťastném je tak historicky druhým českým nejúspěšnějším jezdcem celé historie MS od roku 1949.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama