Reklama

Lucas Mahias získal Superpole v kubatuře WorldSSP

Lídr šampionátu Lucas Mahias vyjede do sobotního finálového závodu WorldSSP z Pole Position, když vyhrál Superpole na okruhu Losail Circuit v Kataru. Jeho největší soupeř v šampionátu Kenan Sofuoglu obsadil místo 4. a to znamená 2. řadu gridu.

Vedle Francouze Mahiase (Yamaha); čas v Superpole 2:00.738 min. - bylo to jeho první Pole Position vůbec - budou stát v 1. řadě startovního roštu ještě jeho krajan Jules Cluzel (Honda) +0.546 sec. a značkový kolega Niki Tuuli z Finska +0.784.

Do druhé řady se postaví obhájce titulu Kenan Sofuoglu (Kawasaki), který je v MS druhý se ztrátou 20 bodů na Mahiase; dále PJ Jacobsen (MV Agusta) a Sheridan Morais (Yamaha). Federico Caricasulo (Yamaha), Luke Stapleford (Triumph) a loňský vítěz Kyle Smith (Honda) - po pádu - vytvoří řadu třetí, Top-10 pak dokompletoval Michael Canducci (Kawasaki).

Velkým zklamáním byl výsledek a výkon Anthonyho Westa, ten se s motocyklem po Kyle Rydovi - z týmu byl vyhozen a nahrazen právě Australanem Westem - umístil v Superpole 2 až jako poslední, tedy 12.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama