Reklama

Lucas Mahias mistrem světa 2018

Francouzský pilot Yamahy Lucas Mahias vyhrál finálový závod mistrovství světa Supersport 2017 a stal se letošním mistrem světa. Zraněný Kenan Sofuoglu podal heroický výkon, byl odmávnut v cíli jako třetí a je letošním vicemistrem světa.

Po tvrdém souboji až do odmávnutí šachovnicovým praporkem s dalším Francouzem Julesem Cluzelem - o 23/1000 sec. - se nakonec Lucas Mahias stal letošním světovým šampionem a navázal tak na úspěchy svých krajanů Stephane Chambona, Fabiena Foreta nebo Sebastiena Charpentiera. Faktem je, že na další titul čekali Francouzi 11 let! A posledním mistrem světa s motocyklem Yamaha byl 2013 Sam Lowes.

V posledním kole se turecký obhájce titulu Kenan Sofuoglu přes nedoléčenou trojnásobnou zlomeninu pánve dostal před Federica Caricasulu a dokompletoval tak v Kataru stupně vítězů.

Za trojicí na stupních vítězů Lucas Mahias (Yamaha), Jules Cluzel (Honda) a Kenan Sofuoglu (Kawasaki), byli odmávnuti Federico Caricasulo (Yamaha) jako čtvrtý, pátý Anthony West (Kawasaki), a dále Niki Tuuli (Yamaha), Sheridan Morais (Yamaha), Luke Stapleford (Triumph), Gino Rea (Kawasaki) a loňský vítěz Kyle Smith (Honda) - což bylo pořadí v Top-10. A bodovali dnes i Zanetti (MV Agusta), Gamarino (Honda), Baldolini (Yamaha), Cardelus (Yamaha) a Hill (Triumph).

Konečné pořadí MS-Supersport 2017 je následující: Mistrem světa se stal Lucas Mahias se ziskem 190 bodů. Druhý skončil Kenan Sofuoglu (161) a třetím je Jules Cluzel (155). Top-5 dokompletovali Sheridan Morais (141) a Federico Caricasulo (118). Elitní desítku ještě vytvořili Patrick Jacobsen (108), Niki Tuuli (82), Anthony West (73), Kyle Smith (57) a Luke Stapleford (55).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama