Reklama

Luca Scassa nahradí Fabia Menghiho do konce sezóny

Místo dlouhodobě zraněného Fabia Menghiho převezme až do konce sezóny jeho místo krajan Luca Scassa, který tak bude pilotovat motocykl Ducati 1199 Panigale R týmu VFT Racing.

Pilot VFT-Racing Fabio Menghi havaroval hned na začátku sezóny 2016 na Phillip Island a musel tak vynechat celou první polovinu sezóny. Pak se sice vrátil do sedla motocyklu rodinného týmu, ale po závodě v Laguna Sece se musel Menghi podrobit další operaci šlach v rameni.

Od závodu MS-Superbike na Lausitzringu (16. až 18. září 2016) bude Menghi opět nahrazen, místo něho pojede jeho Luca Scassa, který už za tým VFT startoval v Sepangu a na Donington Parku.

Fabio Menghi se chtěl po dlouhé letní přestávce vrátit do závodů, ale problém se šlachami v rameni se ukázal daleko komplikovanější, než se původně zdálo.

Luca Scassa bude mít v týmu VFT k dispozici motocykl, který vloni v týmu Althea pilotoval Matteo Baiocco a s kterým se tento Ital umístil 2015 celkově na P9. Scassa letos dojel ze čtyř možností 1x v Top-15 (na P13 v prvním závodě v Malajsii, jinak se umístil v Sepangu ještě 17., v Donington Parku pak byl odmávnut na P19 a opět 17.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama