Reklama

Luca Marini za Avintia Racing?

VR46 sice vyvíjí enormní snahu dostat lídra šampionátu Moto2 Lucu Mariniho do MotoGP, ovšem jediné volné místo je motorka Ducati v týmu Avintia a majitel této stáje Raul Romero potvrdil Tito Rabata.

V závodním oddělení továrny Ducati stále ještě není rozhodnuto, kdo pojede v tom kterém týmu a tak se nabízejí různé varianty. Tito Rabat má sice smlouvu až do konce roku 2021, ale tu měl ostatně Karel Abraham také. Což nás jen přesvědčuje o tom, že nic není nemožné a tlak pocházející ze strany VR46 je enormní.

Alessio Salucci potvrdil v posledních dnech, že jednání s týmem Avintia majitele Raula Romera stále pokračují a pro „AS“ to řekl Pablo Nieto.

Novým jezdcem u Avintie bude z Moto2 přicházející Ital Enea Bastianini a právě bratr Valentina Rossiho Luca Marini by se měl stát jeho týmovým kolegou.

Esteve Tito Rabatovi by v tom případě mělo být nabídnuto místo v satelitním superbikovém týmu u Ducati.

Celá věc má ale jeden podstatný háček: Zatímco Marini by žádné peníze do týmu Avintia nepřinesl, tak Tito Rabat jich díky sponzorským penězům od svého otce přispívá do týmového budgetu hodně velkou měrou.

Zdroj: Corsedimoto.com



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama