Reklama

Luca Bernardi za Barni Ducati

Jeden z největších motocyklových talentů z Apeninského poloostrova Luca Bernardi (19) bude v příštích dvou sezónách závodit za tým Barni Ducati v šampionátu WorldSBK, když letos jezdil v WorldSSP v týmu CM Racing s motocyklem Yamaha YZF R6.

Do letošního šampionátu prostřední kubatury motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým vtrhl jezdec ze San Marina doslova jako «divoká voda»: Ačkoliv je to jeho Rookie sezóna v tomto šampionátu (předtím měl na svém kontě z let 2017 a 2018 pouze 10 startů v WorldSSP 300), tak letos během 14 startů dojel celkem 5x na pozici, znamenající pódiové umístění - kromě toho si vyjel také Pole Position - a v šampionátu je aktuálně na průběžném 6. místě.

Luca Bernardi je momentálně zraněný, neboť se zotavuje se zlomeniny obratle T12, kterou utrpěl v Le Mans. Bernardi je dvojnásobným italským šampionem (2017 - SSP300, 2020 - SSP600).

Manažer týmu Barni Racing, tedy satelitního týmu Ducati, Marco Barnabo dal přednost mladému Bernardimu před zkušeným ex-mistrem světa Tomem Sykesem!

A Yamaha ztratila velký talent ve prospěch rivala Ducati: Ředitel závodního oddělení Yamahy Andrea Dosoli by samozřejmě měl u sebe Lucu Bernardiho hrozně rád, ale neměl pro něho místo. Čtyři místa v týmu Pata a GRT jsou obsazené, neboť Toprak Razgatlioglu, Andrea Locatelli, Kohta Nozane a Garrett Gerloff byli v podstatě nasazenými a Bernardi by mohl jezdit maximálně v týmech GMT94 nebo Gil Motor Sport a dostal by smlouvu pouze na 1 rok, a to bylo Bernardimu přece jen málo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama