Reklama

Lorenzo k Ducati? Pouhá pohádka?

Na včerejší tiskové konferenci před «myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich» musel odpovědět Jack Miller na několik hodně všetečných otázek. Ta jedna byla celkem jasná a týkala se jeho závodění v sezóně 2020.

Takže si shrňme základní fakta: 24-letý Australan Jack Miller stále ještě nemá podepsanou smlouvu na rok 2020, ovšem doufá, že ji brzy dostane´k podpisu. Nyní dělá co může, aby si ji zasloužil, je celkově sedmý v šampionátu MotoGP po Brně, kde získal své letos už druhé pódium. To první si vyjel v Texasu, kdy byl v cíli rovněž odmávnut jako třetí.

A aktuální situace je následující a má hodně společného i se šampionátem WorldSBK: Tam totiž Alvaro Bautista - 14ti násobný letošní vítěz - stále ještě nepodepsal smlouvu na rok 2020. Má velmi lukrativní nabídku od Hondy a hlavně: Ducati už dochází trpělivost a předložila Španělovi novou upravenou smlouvu a její aktuální částku už nechce zvýšit.

Takže kromě uvažovaného Eugene Lavertyho, nebo Scotta Reddinga z BSB by se mohl stát týmovým kolegou Chaze Daviese v továrním týmu Aruba Ducati právě Jack Miller!

Bilance Jacka Millera v MotoGP je následující: Během 5ti necelých sezón zatím odjel 76 závodů, 1 (Assen 2016) dokázal na mokru vyhrát a letos si připsal dvě pódia.

A ačkoliv Lorenzův management neustále prohlašuje, že Lorenzo dodrží svou smlouvu s HRC, tak samotný Mallorčan se ještě nevyjádřil....

Italští žurnalisté a nejen oni, jsou názoru, že by se Jorge Lorenzo mohl objevit v týmu Pramac - s továrním motocyklem - místo Millera jako týmový kolega Bagnai.

Nezapomínejme ale: Přesně před rokem zde byla obdobná situace, přestup Lorenza do nového týmu Petronas Yamaha byl doslova na spadnutí, a všichni víme, jak to dopadlo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama