Reklama

Lorenzo dnes potvrdil další 2 roky v MotoGP

Na dnešní tiskové konferenci před GP Itálie v Mugellu potvrdil Jorge Lorenzo, že ho uvidíme závodit v královské kubatuře MotoGP i v sezónách 2019 a 2020. Zároveň také řekl, že za jaký tým a s kterým motocyklem, by se mělo rozhodnout do 14 dnů tedy do závodu GP Katalánska v Barceloně.

Vše ale směřuje k variantě, o které jsme už psali, že to sice bude v satelitním týmu Yamaha - ale s třetím továrním motocyklem M1, v týmu postaveném na základech současného týmu Marc VDS, takže bude zachován počet 24 stabilních jezdců na startovním roštu královské kubatury MotoGP.

K téma návratu Lorenza k motocyklu Yamaha se pochopitelně vyjádřil i Valentino Rossi: „Když se mně podařilo zabránit tomu, aby zůstal Zarco, tak nyní zabráním i návratu Lorenza“, smál se dnes Rossi a hned dodal: „Ale žert stranou, Jorge byl hodně dlouhou dobu mým týmovým kolegou. Je opravdu skvělým jezdcem, který dokáže jezdit s Yamahou hodně rychle. Pro nás to bude hodně těžké, když se vrátí Lorenzo. Ale situace bude podobná jako letos, neboť Zarco je 2018 také hodně silný. Pokud jedeš u Yamahy, tak máš vždy silného týmového kolegu nebo rychlého jezdce na stejném motocyklu. Z jednoho pohledu je to hodně těžké, ale z druhého dobré, neboť se zvětšuje motivace. Vidíš, že jiný jezdec jede na stejné motorce rychle a můžeš se z toho poučit“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama