Reklama

Lorenzo Dalla Porta nahradí Jorge Navarra

Italský pilot Lorenzo Dalla Porta nahradí zraněného Španěla Jorge Navarra v týmu Estrella Galicie 0.0 (Monlau Competición) při závodě Dutch-TT na okruhu v Assenu v dalším závodě MS-Moto3 2016.

Druhý muž aktuální tabulky MS-Moto3 a v současné době jediný vážný soupeř lídra šampionátu Brada Bindera, Španěl Jorge Navarro je po zranění mimo hru a byl operován v pondělí úspěšně operován.

Lorenzo Dalla Porta je současným lídrem šampionátu MSJ-Moto3 především díky úžasnému doublu minulou neděli na okruhu Circuit de Barcelona-Catalunya, kde vyhrál za tým Laglisse Academy s motocyklem Husqvarna.

Mistr Itálie kubatury 125 GP z roku 2011, měl startovat v letošní sezóně jako stabilní pilot s Marií Herrerou za tým Laglisse, ale tým kvůli nedostatku finančních prostředků do světového šampionátu vůbec nevyjel.

Vloni vskočil Dalla Porta do šampionátu v jeho druhé polovině, a od Indianapolis byl pravidelným jezdcem na startovním roštu za tým Husqvarna/LaGlisse. Nejlépe se umístil v Silverstone, kde byl odmávnut v Top-8.

Letos dostal šanci závodit v MS-Moto3 za zraněného Philippa Öttla v Mugellu v týmu Schedl GP Racing s motocyklem a hned dokázal bodovat, když byl odmávnut na P15.

V MSJ-Moto3 je letos Dalla Porta hodně suverénní: Ze 6 odjetých závodů třikrát vyhrál - poprvé v Le Mans, dvakrát byl odmávnut v Top-3 a pouze jednou nestál na stupních, když hned v úvodním závodě skončil až na P5. Kromě toho se stal Polesetterem ve Valencii, Le Mans a Aragonu.

Všechny tyto vynikající výkony rozhodly o tom, že nahradí v týmu Honda Monlau Navarra v Assenu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama