Reklama

Lokalmatador Dan Kneen dnes smrtelně havaroval

Letošní ročník Tourist Trophy má bohužel první oběť, při dnešním tréninku Superbike smrtelně havaroval v úseku Churchtown lokalmatador Dan Kneen.

Pouze po 12 minutách dnešního tréninku musel být trénink přerušen, neboť v úseku Churchtown havaroval Dan Kneen s motocyklem Tyco BMW. Domácí pilot podlehl hned na místě smrtelným zraněním. V okamžiku havárie byl Kneen na 3. místě za Deanem Harrisonem a Peterem Hickmanem. Do svého posledního okruhu Mountain Course vystartoval Dan Kneen (8) společně s Michaelem Rutterem.

V místě havárie museli zasahovat hasiči, neboť začal hořet dokonce strom. Trojnásobný vítěz Manx Grand Prix z roku 2008 (Junior, Newcomers C a Ultra Lightweight) obsadil vloni při Tourist Trophy v závodě Superstock s motocyklem BMW třetí místo (130,347 mph).

Jelikož jeho dosavadní letošní sezóna byla velmi úspěšná, tak 30-letý muž z Manu dostal šanci závodit v týmu Tyco BMW jako týmový kolega Michaela Dunlopa a patřil k úzkému kruhu favoritů, což potvrdil včera časem 17:06.994 min (132,258 mph), když obsadil třetí místo v kubatuře Superbike.

Dan Kneen se tak stal už 256. obětí motocyklových závodů na Tourist Trophy od jejího prvního ročníku.

R.I.P. Dan



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama