Reklama

Livio Suppo opouští HRC

Obrovské překvapení u HRC! Pouze den po zisku titulu Marca Marqueze oznámil týmový principál HRC a stáje Repsol Honda, že ve své funkci končí, ačkoliv má ještě smlouvu na sezónu 2018.

Tetsuhiro Kuwata, General Manager Race Operations Management Division, k překvapivému odchodu Suppa řekl: „Livio Suppo nám dnes (v pondělí) oznámil, že se opustí HRC. Livio přišel 2010 k HRC. Společně jsme získali pět titulů v jezdeckém šampionátu a šest v klasifikaci konstruktérů. Děkuji Liviovi za jeho práci a také za jeho zaujetí pro celou věc, která mu byla příznačná. Přejeme mu do budoucnosti všechno nejlepší“.

Livio Suppo ke svému nečekanému rozhodnutí: „Rozhodl jsem se, bylo to rozhodnutí mého života, po 22 letech opustit tento paddock. MotoGP a HRC mně daly hodně, zažil jsem hodně pěkných dní, ale bohužel v letošním roce i špatné okamžiky. To myslím smrt jednoho jezdce [Nicky Hayden]. Celkově jsem ale rád, že jsem se tehdy zeptal Nakamoto-sana, zda mohu přijít k HRC. Čas a spolupráci s ním jsem si opravdu užíval. A tuto sezónu i s Kuwata-sanem. Byla to velmi úspěšná sezóna, takže mé rozhodnutí opustit HRC v tuto chvíli, je opravdu správné. Má smlouva s HRC trvá sice ještě rok, ale pro 2018 má HRC už všechno pod kontrolou - jezdce i sponzory. Tím je velká část mého jobu na příští sezónu už vyřízena. Proto jsem toto rozhodnutí oznámil už nyní, aby HRC měla dostatek času, se nově organizovat a naplánovat budoucnost. Bylo by daleko těžší, udělat v příštím roce důležitý job na 2019 a přitom vědět, že po sezóně stejně skončím. Proto jsem se rozhodl už nyní, kdy jsme získali všechny tři tituly“.

2010 přišel Suppo jako Director Communications and Marketing k HRC a od 2013 se stal ještě týmovým principálem stáje Repsol-Honda.

„Pracuji zde už 22 let, byl to můj celý život. HRC má dva fantastické jezdce a vynikající inženýry. Jsem přesvědčen, že i nadále budou hodně silní.“, je přesvědčen Suppo.

A co bude dělat Suppo nyní? „Mám naplánovanou hodně dlouhou dovolenou. Budu určitě hodně jezdit na kole. A budu se věnovat mé rodině a sobě samotnému. Tento job je hodně tvrdý, protože hodně cestuješ. A když jsem viděl kalendář 2018, tak jsem si uvědomil, wow ještě jedna Grand Pix navíc. Normální sociální život s rodinou a přáteli nemůžeš v tomto jobu mít, je to nemožné. A to je hlavní důvod, proč jsem se takto rozhodl“.

A kdo nahradí Suppa? „Jelikož nám své rozhodnutí oznámil teprve nyní, tak je samozřejmě hodně těžké, mít už za něho náhradu, nebo vytvořit novou strukturu. Využijeme nyní zimní přestávky a musíme najít to nejlepší řešení pro příští sezónu“, uzavřel Suppův odchod Kuwata-san.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama