Reklama

Livio Loi vyhozen z týmu Avintia

Po Kazachu Makaru Yurchenkovi, který byl vyhozen před necelým týdnem z týmu CIP/KTM se to stejné stalo Belgičanovi Livio Loiovi v týmu Reale Avintia Academy.

Zatímco v případě Yurchenka bylo důvodem neplacení sponzorských peněz ze strany kazašského jezdce, tak u Belgičana to jsou výkonnostní důvody. Livia Loie dostal do šampionátu Moto- stejně jako jeho krajana Xaviera Simeona do MotoGP - Management Zelos a peníze pocházely z velké většiny od TV RTL Benelux.

Liviovi letošní výsledky - vloni v MS-Moto3 celkově 13. a pódium na Phillip Islandu (druhý v cíli) - pouhých 8 bodů a průběžné 25. místo (nejlépe dojel v Austinu v Top-10) neodpovídají představám týmu majitele Raula Romera, který vlastně část týmu Avintia Moto3 vytvořil pouze pro malého Belgičana.

V případě Livia to není poprvé, co byl během sezóny vyhozen z nějakého týmu: 2014 se odehrával stejný scénář s týmem Marc VDS, který ho vyhodil po GP Německa na Sachsenringu. Tehdy se ale podařilo jeho kariéru ještě zachránit, v což doufá Freddy Tacheny z firmy Zelos a Livio Loi dokonce vyhrál závod GP Indianapolis o rok později.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama