Reklama

Letos bez Lorenza, Bradla a dalších.....

Omezený počet lidí v paddocku MotoGP kvůli Corona viru znemožní starty jezdců s wild card, neboť počet lidí nesmí být za žádnou cenu překročen, což je ve smlouvě «closed doors protocol», jen za těchto podmínek začne sezóna MotoGP 19. července v Jerezu.

Rozhodnutí o neúčasti «divočáků» padlo na zasedání MSMA a platí pro všechny kubatury. Neuskuteční se tedy start Jorge Lorenza v Katálánsku, ev. na dalším závodě Grand Prix. Lorenzo se tak objeví na startu závodu MotoGP nejdříve v sezóně 2021. Rovněž testovací pilot HRC Stefan Bradl - měl být na startovním roštu v Jerezu a v Misanu - letos závodit nebude.

Testovací pilot Ducati Michele Pirro měl naplánované tři starty s «wild card», dva v Itálii a potom ve Valencii.

U KTM neměl Dani Pedrosa v úmyslu ani jeden start (ačkoliv na testech v Sepangu skončil celkově devátý a druhý den testů třetí!), jeho značkový kolega Mika Kallio chtěl závodit na novém KymiRingu, ovšem tento závod se stejně neuskuteční - trať ještě nebyla homologována.

U Suzuki měl Sylvain Guintoli v plánu tři starty (Le Mans, Silverstone a Motegi), neuskuteční se ani jeden. U Aprilie si Bradley Smith dělá oprávněné naděje, že nahradí distancovaného Andreu Iannoneho, testovací pilot Lorenzo Savadori při prvních testech s RS-GP skončil s velkou ztrátou hodně vzadu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama