Reklama

Leon Haslam týmovým kolegou Jonathana Rey

Dnes se v Barceloně konalo hodně utajované jednání mezi Guimem Rodou - týmovým manažerem KRT Kawasaki v šampionátu WorldSBK a lídrem britského šampionátu BSB Leonem Haslamem.

Jedno je z tohoto jednání jisté, Leon Haslam vystřídá v sezóně 2019 v továrním týmu KRT Kawasaki dosavadního pilota Toma Sykese a bude tak týmovým kolegou Jonathana Rey. Oznámení o angažování 35-letého vícemistra světa z roku 2010 bude oznámeno během závodního víkendu v Misanu.

Účastník 217 závodů šampionátu WorldSBK vyhrál celkem 5 závodů a získal 39 pódiových umístění s motocykly 5 různých značek: Ducati (2004), Honda, Suzuki, BMW a Aprilia.

Pokud by se mu podařilo i s motocyklem Kawasaki, tak by to byla už šestá různá značka motocyklu.

Jako stabilní jezdec se Haslam rozloučil se šampionátem v Kataru 2015 a to vítězstvím ve druhé losailské jízdě na motocyklu Aprilia.

Na uvolněné místo po Sykesovi bylo, jak jsme psali v minulém článku, několik zájemců: Marco Melandri, Chaz Davies (oba letos s Ducati), Michael vd Mark (Yamaha) a Eugene Laverty (Aprilia) a právě Leon Haslam (BSB-Kawasaki).

29. července pojede Leon Haslam kultovní závod MS-Endurance 8-Hours v Suzuce, jeho týmovými kolegy budou Jonathan Rea a Japonec Kazuma Watanabe.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama