Reklama

Leon Haslam: Nejistota na rok 2017

Nejdříve to vypadalo, že tým JG Speedfit Kawasaki společně s Leonem Haslamem zvažuje postup do WorldSBK na sezónu 2017. Místo toho ale týmový šéf Mark Smith-Halvorsen hodně překvapivě nebude závodit ani v BSB.

Leon Haslam se tak musí znovu podívat po novém týmu. Po úspěšné sezóně v BSB - Haslam se stal vice-šampionem - se chtěl znovu vydat 33letý jezdec s týmem JG Speedfit Kawasaki do boje o titul. To ale nebude uvedeno v praxi, týmový šéf Mark Smith-Halvorsen oznámil tento týden hodně překvapivě ukončení činnosti svého továrního týmu Kawasaki. Přitom ještě před několika týdny zde byly oprávněné ambice tohoto týmu k postupu do WorldSBK!

Rovněž návrat do WorldSBK s jiným týmem není už pro Haslama možností, všechny dobré motocykly jsou už obsazené. Nejvíce spoléhal pětinásobný vítěz závodů WorldSBK a vice-mistr světa 2010 na tým Milwaukee Aprilia, ale týmový šéf Shaun Muir se rozhodl pro dvojici Eugene Laverty a Lorenzo Savadori. Bez konkurenceschopného materiálu se ale zkušený Brit nechce vrátit do seriálu WorldSBK, to raději zůstane v BSB.

A pokud tedy zůstane v BSB, tak může Haslam počítat s podporou Kawasaki, třeba v týmu Quattro Kawasaki. Také jiné silné týmy by měly určitě o letošního vice-mistra zájem, třeba v týmu Tyco BMW jsou ještě na 2017 volná místa.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama