Reklama

Leon Haslam místo Westa v Kataru

Jelikož Sylvain Barrier byl nejdříve zraněn a pak nechtěl zaplatit svůj sponzorský příspěvek, neboť nezávodil, tak tým Pedercini Kawasaki nasazoval v MS-Superbike různé náhradníky. V Kataru, při finále letošní sezóny, je řadě Leon Haslam.

Pedercini Kawasaki měla vedle Katarce Saeeda Al Sulaitiho jak stabilního pilota pod smlouvou Francouze Sylvaina Barriera. Dvojnásobný šampion Superstock-1000 závodil na Phillip Islandu a v Buriramu, při evropské premiéře v Aragónu si přivodil několikanásobnou zlomeninu pravé ruky.

Z pozdějšího comebacku pak nic nebylo, dle týmového šéfa Lucia Pederciniho, nechtěl Barrier zaplatit další sponzorské peníze, neboť ty první vlastně «neprojezdil».

Pedercini tak přivedl na start různé jezdce, jen třeba Anthony West dostal šanci během šesti závodních víkendů. Australan během 12 startů dojel 11x v Top-15, šestkrát v Top-10 a v mokrém závodě v Sepangu dokonce v Top-5.

West a jeho manažer Laurens Klein-Koerkamp už řadu týdnů jednají s Pedercinim o stabilním místě na startovním roštu 2017.

Nyní se ale 35letému Australanovi vynořila rázem na povrch nebývalá konkurence - v Kataru pojede Leon Haslam za tým Pedercini Kawasaki. Tento Brit se stal vice-mistrem světa 2010 se Suzuki, během 209 závodů byl 38x odmávnut v Top-3.

Ačkoliv vyhrál Haslam 2015 s motocyklem Aprilia loňské finále v Kataru a celkově skončil v WorldSBK v Top-4, místo na startovním roštu světového šampionátu nenašel a musel odejít do národního mistrovství Velké Británie. To dokončil jako druhým když ho porazil pouze Shane Byrne (Ducati).

Výdaje Haslamova závodění bude v Kataru hradit jeden sponzor, který také obdrží místo na kapotáži Haslamovy Kawasaki. A jelikož se Haslamův tým z BSB JG Speedfit Kawasaki stáhl z paddocku vůbec, tak Haslamův comeback přichází jako «na zavolanou».

Pedercini má jeden z posledních volných Top motocyklů na sezónu 2017 v WorldSBK, žádná z dalších ZX-10R není tak blízko továrním motocyklům, které mají k dispozici Jonathan Rea a Tom Sykes.

Problematické ale pro Pederciniho je následující záležitost: Tým by měl problémy zaplatit požadovanou gáži pro Anthonyho Westa – a Haslam hraje ještě o ligu výš.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama