Reklama

Leon Camier novým manažerem HRC v WorldSBK

V předvečer testů MS-Superbike v Jerezu oznámila Honda velkou změnu. Týmovým manažerem oficiálního týmu HRC v MS-Superbike se stal bývalý výborný pilot tohoto šampionátu Leon Camier (34), který tak nahradí Jaime Coulona.

Jistě, HRC určitě není spokojena s dosavadními výsledky tohoto továrního týmu japonského motocyklového giganta, když týmová #1 Alvaro Bautista získal pouze jediné pódium v sezóně 2020.

To by se mělo změnit, majitel celkem 9 pódiových umístění z tohoto šampionátu Leon Camier - šampion BSB 2009 s Yamahou - se sice snažil vyléčit své dlouhodobé zranění levého ramena, což se mu ale nepodařilo a svou premiéru za tým Barni Ducati musel neustále odkládat a tak svou závodní kariéru nyní definitivně ukončil.

Brit Camier je prakticky od července 2018 dlouhodobě zraněný, když si nejdříve při testování v Suzuce zlomil několik krčních obratlů. Potom havaroval při druhém závodním víkendu 2019 v Thajsku, když se nedokázal vyhnout Thitipongu Warokornovi, který havaroval těsně před ním. Caimer si zlomil pravou holenní kost a poranil si hodně vážně koleno. O 2 měsíce později se nedokázal vyhnout highsideru Corteseho v Imole a poranil si vazy na pravém rameni a dodnes není toto zranění vyléčeno. Britský jezdec sice v září 2019 zkusil návrat v Magny Cours za nový tým Barni Ducati, ale comeback se mu nepodařilo uskutečnit. Camier musel vynechat celou sezónu 2020, neboť v rameni necítil vůbec žádnou sílu.

Už tehdy bylo jasné, že na sezónu 2021 nedostane v žádné stáji místo v MS-Superbike, a tak se chtěl vrátit do BSB. Nyní ale přišla od HRC tato nová nabídka a to se pochopitelně neodmítá.

Leon Camier závodil v šampionátu WorldSBK se značkami 2009/2011 Aprilia; 2012/2013 Suzuki; 2014 BMW, 2014/2017 MV Agusta a 2018/2019 Honda, celkem absolvoval 223 závodů, ale ani jeden z nich nedokázal vyhrát. Nejlépe se celkově umístil na 7. místě v roce 2011, poslední pódiové umístění má z roku 2013 ze Silverstone.

Tento týden, ve středu a ve čtvrtek, testuje tovární tým HRC společně s Kawasaki a Ducati v Jerezu, což bude pro Leona Camiera první práce v novém působišti.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama