Reklama

Le Mans: Ve warm upu kralovali Bastianini, Pasini a Marc Marquez

Závodní neděli «HJC Helmets Grand Prix de France» na okruhu Bugatti Circuit zahájili warm upy všech tří objemových kubatur, ve kterých byli nejrychlejšími Ital Enea Bastianini (Moto3), jeho krajan Mattia Pasini (Moto2)

Warm Up Moto3: Ital Enea Bastianini (Leopard - Honda) byl časem 1:42.530 min. nejrychlejším jezdcem nejslabší objemové kubatury Moto3, která pochopitelně vyjela na trať jako první. Druhý skončil Marco Bezzecchi (Prüstel GP - KTM) a třetím Aron Canet (Estrella Galicia - Honda), který ale do závodu za trest odstartuje až z poslední pozice na gridu - byl potrestán za incident při GP Španělska v Jerezu, kdy v L19 poslal v T6 k zemi jak sebe, tak také Martina, Bastianiniho a Arbolina.

Jakub Kornfeil (Prüstel GP - KTM) zajel ve warm upu čas 1:42.776, což se ztrátou 0,246 sec. na «Bestiu» znamenalo 8. místo.

Warm Up Moto2: Nejzkušenější pilot z celého startovního pole prostřední třídy Grand prix Ital Mattia Pasini (Italtrans Kalex) zajel 1:37.453 min., a tento čas dnes ráno už nikdo nepřekonal. Druhý skončil španělský Rookie a úřadující mistr světa Moto3 Joan Mir (EG 0,0 Marc VDS - Kalex) + 0,042 sec. a třetím byl další zkušený Ital Simone Corsi (Tasca Racing - Kalex) + 0,322 sec.

Warm Up MotoGP: V královské kubatuře byl nejrychlejším mistr světa Marc Marquez (Repsol Honda) časem 1:31.868 min., druhý se umístil Andrea Dovizioso (Ducati) + 0,452 sec. a třetí skončil Andrea Iannone (Suzuki) + 0,516 sec. Valentino Rossi obsadil P5, Dani Pedrosa P6, loňský vítěz Maverick Vinales P9 a Jorge Lorenzo P12.

Nejrychlejší jezdec kvalifikace - lokalmatador Johann Zarco - obsadil po crashi 10. místo.

Karel Abraham zajel čas 1:34,715 a na Marqueze ztratil 2,847, což znamenalo P24.

Jinak v T8 havarovali společně Thomas Lüthi a lokalmatador Johann Zarco, na zemi se ocitl také Tito Rabat a to v T6.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama