Reklama

Lausitzring na mokru: Turn 9 je "zatáčka smrti"

Lausitzring je bohužel pověstný tím, že je v dešti neuvěřitelně mokrý. Na mokrém povrchu bylo v kubaturách WorldSBK, WorldSSP a Superstock-1000-Cup napočítáno celkem 24 crashů!

Povrch trati Lausitzring byl kritizován piloty už po testech v červenci a v srpnu. Hlavními kritiky byli Chaz Davies (Ducati) a Sylvain Guintoli (Yamaha), a měli bohužel pravdu, ačkoliv jezdili pouze na suchu. Trať dle mínění dalších připomíná spíše motokros a neodpovídá standartu roku 2016, nakonec poslední úpravy se zde konaly 2007.

Za deště se z 4.265 metrů dlouhé trati stala opravdu klouzačka, napříč všemi kubaturami (MS-Superbike, MS-Supersport a Superstock-1000-Cup) bylo napočítáno celkem 24 crashů, naštěstí se nikdo vážně nezranil.

Po zahřívacím kole druhé jízdy WorldSBK bylo ze strany jezdců uvažováno o bojkotu, pokud by nepřestalo pršet. dali to nejdříve najevo zvednutím ruky na startovním roštu Nicky Hayden a Leon Camier - ovšem ostatní se připojili. Díky hodně nerovnému povrchu tratě se utvořily kaluže a tak byl start posunut. Nejdříve ovšem došlo k rozpravě se zástupci pilotů, kteří za deště nechtěli do nedělního závodu nastoupit.

Jen ve druhém závodě museli místní «oggové» upadnuvším jezdcům 12x pomáhat.

Nejvíce pádů se událo v zatáčce #9 - tedy vlastně naproti hlavní tribuně - kde havarovalo devět jezdců, tedy více než jedna třetina.

Jako jediný spadl v deštivém nedělním závodě Katarec Saeed Al Sulaiti (Pedercini Kawasaki) dokonce dvakrát, i když poprvé to bylo v zahřívacím kole. A dva pády na mokru si zapsali také Alex Lowes (Yamaha) a lokalmatador Markus Reiterbeger (BMW), v FP3 a Race 2.

Po svém crashi dojel s hodně pošramoceným motocyklem Honda hrdinně do cíle Vd Mark ještě jako osmý a Polák Szkopek, který spadl z pozice v Top-10, pak byl v cíli odmávnut na P14 (tedy před naším Abrahamem).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama