Reklama

Které týmy a jezdci dnes ve Valencii testují

Při dvoudenních testech MotoGP v úterý a ve středu ve Valencii - vždy od 10 do 17 hodin - pojedou někteří piloti s novými motocykly. A mezi nimi jsou také Rookies.

Pro zranění bude chybět Tom Lüthi, kterého nahradí na motocyklu Honda týmu Marc VDS 27-letý testovací pilot HRC Japonec Takumi Takahashi, a toho známe i z role náhradního jezdce v týmu Red Bull Honda v MS-Superbike. Vedle Takahashiho bude v jednom boxu i Rookie - mistr světa Moto2 - Franco Morbidelli a to poprvé s motocyklem MotoGP-Honda RC213V.

Svůj debut v týmu LCR-Honda bude absolvovat i Japonec Takaaki Nakagami, pro kterého to ale nebude první test s motocyklem MotoGP-Honda, ten měl možnost testovat motocykl MotoGP už v roce 2016. Nakagami má uzavřenou smlouvu přímo s Honda Racing Corporation a bude tak 2018 novým týmovým kolegou Cala Crutchlowa ve stáji Lucia Cecchinella.

Třetím Rookies je Belgičan Xavier Simeon. Ten v září uzavřel dvouletou smlouvu s týmem MotoGP Reale Avintia Racing. Simeon má na svém kontě jedno vítězství a tři pódiová umístění v Moto2 a do startovního pole MotoGP se dostal především zásluhou sponzorského příspěvku 700.000 Euro od TV: RTL Benelux.

Zkušení piloti MotoGP Tito Rabat, Jack Miller a Scott Redding se poprvé představí v nových týmech: Rabat změnil Marc VDS-Honda za Avintia-Ducati, Miller rovněž Marc VDS-Honda za Pramac-Ducati a Scott Redding z Pramac-Ducati odešel k Aprilii, kde nahradí Sama Lowese a bude tak týmovým kolegou Aleixe Espargara.

V týmu Tech3-Yamaha chybí nemocný Jonas Folger a tak Johann Zarco bude test absolvovat jako jediný pilot. Michael van der Mark už ze Španělska odcestoval.

Tito piloti se zúčastní testů MotoGP ve Valencii:

Marc Márquez (Repsol Honda)
Dani Pedrosa (Repsol Honda)
Valentino Rossi (Movistar Yamaha)
Maverick Vinales (Movistar Yamaha)
Andrea Dovizioso (Ducati Corse)
Jorge Lorenzo (Ducati Corse)
Alex Rins (Suzuki Ecstar)
Andrea Iannone (Suzuki Ecstar)
Aleix Espargaró (Aprilia Racing)
Scott Redding (Aprilia Racing)
Pol Espargaró (Red Bull KTM)
Bradley Smith (Red Bull KTM)
Johann Zarco (Tech3 Yamaha)
Danilo Petrucci (Octo Pramac Ducati)
Jack Miller (Octo Pramac Ducati)
Xavier Simeon (Reale Avintia Racing)
Tito Rabat (Reale Avintia Racing)
Karel Abraham (Pull&Bear Aspar)
Álvaro Bautista (Pull&Bear Aspar)
Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS)
Takumi Takahashi (EG 0,0 Marc VDS)
Cal Crutchlow (LCR Honda)
Takaaki Nakagami (LCR Honda)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama