Reklama

Krummi opustil MV Agustu

Úřadující mistr světa Supersport Randy Krummenacher ze Švýcarska ukončil z vlastního rozhodnutí své působení v týmu MV Agusta Reparto Corse. A důvody byly hodně ojedinělé.

Týmovým šéfem Agusta Reparto Corse (MVRC) je Andrea Quadranti a švýcarský mistr světa vyčítá oficiálně týmu, že motocykl MV Agusta F3 neodpovídá povolenému technickému reglementu a že s takovým motocyklem on závodit nebude.

Technical Direktor FIM Scott Smart se k tomuto tématu vyjádřil, že až do Jerezu nemohou nic prověřit, a že teprve při prvním evropském závodě je možno tuto situaci vlastně zjistit.

Už v minulosti měl tento tým problémy s dodržováním technického reglementu, třeba v Imole 2016 byl Lorenzo Zanetti diskvalifikován.

V praxi jsou motory špičkových týmů kontrolovány 2-3x během sezóny.

Jedno je jisté, Krummenacher určitě nebude v Jerezu závodit za tým MV Agusta Reparto Corse. A ani za jiný tým, mimochodem už dostal několik nabídek, ale nemůže je akceptovat.

Velmi pravděpodobné ale je, že Randy Krummenacher přestoupí do Superbike, kde by v týmu Barni Ducati mohl nahradit dlouhodobě zraněného Leona Camiera z Velké Británie.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama