Reklama

Krummi nakonec s Yamahou

Mistr světa kubatury MS-Supersport z roku 2019 Randy Krummenacher pojede přece jen mistrovství světa 2021 s motocyklem Yamaha. Málokterý jezdec zažil v posledních měsících tak turbulentní jednání s různými týmy, jako «Krummi».

Po svém dobrovolném odchodu od továrního týmu MV Agusta začátkem července jednal Randy Krummenacher s několika týmy, jak by se dále měla odvíjet závodní kariéra 30-letého Švýcara.

Původně to vypadalo na tým Barni Ducati, ale V2-Panigale 955 bude smět závodit v MS-Supersport teprve 2022. Potom jednal «Krummi» s různými týmy Yamaha jako třeba Ten Kate nebo s novou stájí od Davide Giugliana, ale nikdy nedošlo k dohodě.

30. listopadu oznámila továrna Triumph, že se spojila s týmem «Performance Technical Racing» Simona Buckmastera a v sezóně 2021 bude závodit v britském šampionátu Supersport, aby byla připravena na vstup do MS-Supersport 2022.

Ovšem pokračující pandemie Covid-19 určitě omezí cestování do Velké Británie a také Brexit celou situaci nezjednodušil, ba naopak.

A tak se nabídla nová možnost, umožněná i odchodem a návratem Bo Bendsneydera do MS-Moto2. Tým EAB-Yamaha se ocitl bez jezdce a «Krummi» se nabízel jako volný jezdec.

Pokud by si někdo domýšlel spojení s Ten Kate Yamaha, tak jen chci připomenout, že motory R6 už nejsou připravovány touto nizozemskou ladičskou firmou, nýbrž renomovaným ladičem v Itálii.

Týmy & jezdci MS-Supersport 2021:

Puccetti Kawasaki: Phillip Öttl (D), Can Öncü (TR)
Orelac Kawasaki: Raffaele De Rosa (I), Leonardo Taccini (I)
WRP Wepol Yamaha: Danny Webb (GB)
GMT94 Yamaha: Jules Cluzel (F), Federico Caricasulo (I)
Toth Yamaha: Peter Sebestyen (H), Richard Bodis (H)
Kallio Yamaha: Soomer?
Evan Bros Yamaha: Steven Odendaal (ZA)
ParkinGO Yamaha: Manuel Gonzalez (E)
EAB Yamaha: Randy Krummenacher (CH)
MS Yamaha: Pedro Nuno (E), Pawel Szkopek (PL)
Ten Kate Yamaha: Dominique Aegerter (CH), Galang Hendra Pratama (IND)
RGR Yamaha: Filippo Fuligni (I)
Altogoo Yamaha: Kevin Manfredi (I)
CM Yamaha: Luca Bernardi (I)
VFT Racing Yamaha: Davide Pizzoli (I)
Wojcik Yamaha: Christoffer Bergmann (S)
MV Agusta: Niki Tuuli (FIN)



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama