Reklama

Kornfeilův tým má sezónu zajištěnu, přes ztrátu dvou hlavních sponzorů

AKTUALIZOVÁNO! Tým Prüstel GP sice přišel na letošní sezónu o dva důležité sponzory, ale sezóna je zajištěna. Týmový budget byl sestaven ze sponzorských peněz firem KTM, RedoX a PRÜSTEL, jak uvádí včerejší TZ týmu Prüstel GP.

Za závodní stáj v MS-Moto3 letos pojedou s motocykly KTM Ital Marco Bezzecchi z VR46 Academy a český jezdec Jakub Kornfeil.

Po odchodu firmy Peugeot, která dodávala zadarmo pro tuto závodní stáj motocykly - v celkové hodnotě 350 000 Euro - odešel od týmu i hlavní sponzor Saxoprint. „Museli jsme nyní naši sponzorskou strategii úplně přehodnotit“, říká majitel týmu Florian Prüstel a dodává: „Týmový budget byl sestaven ze sponzorských peněz firem KTM, RedoX a PRÜSTEL.“

Ve čtvrtek a v pátek (25. a 26. ledna) byly dostavěny v rakouském Munderfingu oba motocykly KTM pro Bezzecchiho a Kornfeila a tým si je odvezl na základnu týmu, která je nově přímo na okruhu Sachsenring.

První testy se uskuteční 6. - 8. února ve Valencii a tým Prüstel GP počítá s účastí na všech třech oficiálních testech IRTA, tedy před startem premiéry v Kataru bude mít tým na svém kontě celkem 9 testovacích dní.

Už je také jasné, kdo bude u jednotlivých jezdců šéfmechanikem: U Bezzecchiho to je Florian Chiffoleau - zároveň také technický ředitel Prüstel GP, za tým okolo Jakuba Kornfeila bude zodpovědný Španěl Hector Testuri, když tým hodně nečekaně opustil Toni Gruschka.

„Cílem pro oba jezdce jsou umístění v Top-10“, říká závěrem Florian Prüstel a dodává: „Strategickým cílem je od roku 2019 závodit v MS-Moto3 s jedním německým mladíkem. “

Oficiální týmové představení se uskuteční 23. února právě na Sachsenringu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama