Reklama

Kornfeil nazpět na okruzích Grand Prix

Těsně před zahájením sezóny 2020 ukončil z finančních důvodů zkušený český jezdec Jakub Kornfeil své závodění v Grand Prix, kde do té doby patřil nyní 27-letý pilot k nejzkušenějším jezdcům kubatury Moto3, neboť až do letošního Losailu nevynechal ani jeden závod této kubatury.

Celkem má majitel 5 pódií na svém kontě celkem 182 startů v Grand Prix (39 v 125 ccm a 143 v Moto3).

Nyní se Kornfeilovi naskytla nečekaná příležitost pokračovat v motocyklové kariéře. Ale pojďme přesně od začátku: Ital Andrea Iannone dostal kvůli pozitivnímu dopingovému testu zákaz činnosti na závodech pořádaných FIM a to na dobu 18 měsíců. Nyní nejvyšší sportovní soud TAS v Lausanne rozhodne, zda tento trest bude platit, nebo se sníží (anuluje), nebo dokonce bude zvýšen na 4 roky! Než se ale vše vyřeší tak ho v sedle továrního motocyklu Aprilia RS-GP nahradí v «premier class» testovací pilot továrny v Noale Bradley Smith.

Ten má ale pro šampionát «MotoE - Worldcup» podepsanou smlouvu s týmem WithU Motorsport (vloni skončil Smith celkově druhý za šampionem Matteo Ferrarim) a dle «radia paddock» by ho minimálně v Jerezu (dva závody po sobě) měl nahradit právě Čech Jakub «Kubajz» Kornfeil.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama