Reklama

Kornfeil našel řešení, Salač s problémy

Tým Prüstel GP testoval v Jerezu s Jakubem Kornfeilem a Filipem Salačem. Zatímco rutinér byl spokojen s pokrokem během testů, tak Rookie bojoval především se zadní pneumatikou.

Dva dvoudenní testy ve Valencii a v Jerezu už má z sebou české duo z německého týmu Redox Pruestel GP.

Duo týmu PrüstelGP Jakub Kornfeil a Filip Salač využilo privátní testy v Jerezu, aby se připravilo na oficiální testy IRTA, které se konají od 20. února na tomto jihošpanělském okruhu. Oba dva jezdci se snažili získat co nejlepší Set-up, dosažené časy nebyly vůbec tématem.

Filip Salač měl stejně jako předtím ve Valencii problém s velkou opotřebovaností zadní pneumatiky, už po několika kolech neměl 17-letý Čech skoro žádný grip, takže nmohl objet v celku větší počet kol. Český Rookie pracoval především na stabilitě při brzdění, neboť mu chyběl ten správný pocit.

Po skončení testu zhodnotil teenager vše následovně: „Jsem velmi spokojený s druhým testem v Jerezu. Zkoušeli jsme různé varianty a odvedli hodně práce. Bike fungoval opravdu dobře. Silný vítr byl druhý den nepříjemný, takže se nám nepodařilo časově se zlepšit“.

„Příští týden budeme při testech pracovat hodně na zadní pneumatice. V současné době je totiž zadní pneumatika po několika kolech kompletně zničená. Také vpředu mně ještě chybí jistota, takže při testech budeme hodně pracovat na zlepšení preformance pneumatik“, říkal po testech nováček šampionátu MS-Moto3 Salač.

Jeho zkušený týmový kolega Jakub Kornfeil, který se především soustředil na perfektní nastavení své KTM, shrnul vše následovně: „První den jsme zkoušeli něco se zadní pneumatikou a proti Valencii se zlepšili. Našli jsme to správné řešení. Pak jsem druhý den objel několik rychlých kol, ačkoliv jsem nevyjel vůbec s měkkými pneumatikami.“

„Pak jsme měli konkrétní plán a já jsem se soustředil na co nejlepší nastavení. Pak se ale zvedl vítr a tak bylo hodně těžké, zlepšit časy. Bohužel počasí nám znemožnilo zakončit definitivně najít to úplně správné nastavení. Už se těším na oficiální testy IRTA“, říká zkušený Kornfeil, který začne už svou 10. kompletní sezónu Grand Prix.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama