Reklama

Kornfeil: K úspěchu je potřeba rodinná atmosféra!

Jakub Kornfeil na sezónu 2017 vystřídá motocykl Honda za Peugeot. Druhý jezdec z posledního závodu v Sepangu doufá, že v týmu Peugeot MC Saxoprint majitelů Floriana a Inga Prüstelových najde tu správnou rodinnou atmosféru.

Jakub Kornfeil není jen suverénně nejzkušenějším pilotem kubatury Lightweight s 126 starty na svém kontě, nýbrž také jediným jezdcem, který se od roku 2012 zúčastnil všech 87 uskutečněných závodů Moto3. V Sepangu si vyjel 23letý Čech pro tým Drive M7 SIC třetí pódiové místo své kariéry pilota Grand Prix.

V historické české tabulce je v počtu získaných pódií Kornfeil už na čtvrtém místě za Františkem Šťastným, Lukášem Peškem a Gustavem Havlem (úspěchem v Sepangu předstihl Bohumila Stašu a Karla Abrahama). V dalších dvou historických tabulkách pak jasně vede, když má na svém kontě největší počet bodů z MS - 528 (za ním následují Pešek a Abraham) a také největší počet závodů Grand Prix dojetých v bodech - 85 (před Abrahamem a Peškem).

V sezóně 2017 bude Jakub Kornfeil závodit za stáj Saxoprint MC Prüstel Peugeot.

Svou kariéru pilota GP začal 2010 právě v tomto týmu, tehdy ještě závodícím pod názvem Racing Team Germany s motocyklem Aprilia v kubatuře 125-ccm. Tehdy skončil v celkové klasifikaci na 17. místě.

„Byl jsem v týmu SIC velmi spokojen a měl jsem skvělý vztah k mému týmovému kolegovi Adamu Norrodinovi a k týmovému manažerovi Johanu Stigefeltovi. Ale já mám rád mentalitu a pracovní styl Němců, oni totiž pracují stejným způsobem, jako já. Jsou mně velmi blízcí. A viděno geograficky jsme sousedé. Pokud chceš v celkovém pořadí nahoru, tak potřebuješ tým, kde se cítíš jako ve druhé rodině“, zdůrazňuje Kornfeil.

„To je také důvod, proč tolik Španělů jezdí ve španělských týmech a tam jsou velmi úspěšní. A u italských pilotů a týmů je to úplně stejné“, vysvětluje dále český jezdec.

Piloti týmu Peugeot nebyli 2016 až na výjimku vítězství Johna McPheeho v deštivém závodě v Brně příliš úspěšní: „Nevím, zda bude tato změna pro mě dobře fungovat, nebo nebude. Ale vím, že jsem potřeboval změnu. A nešlo přitom o peníze, takový typ prostě nejsem“, říká závěrem o svém přestupu aktuálně osmý jezdec šampionátu MS kubatury Moto3.

Jeho zatím nejlepší umístění v celkovém pořadí MS v Lightweight bylo 11. místo v roce 2013 s týmem Redox RW Racing. Aktuálně je Kornfeil v Top-8, takže to vypadá předběžně na jeho nejlepší sezónu v Grand Prix.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama