Reklama

Kornfeil: Je to něco úplně jiného

Dva závodní víkendy v řadě má za sebou Jakub Kornfeil, co by stálý účastník kompletního šampionátu třídy MotoE pod hlavičkou MotoGP. A mezitím co ten první byl určený zvykání si na zcela nové prostředí, tak v tom druhém si český jezdec již připsal na své konto první bodový zisk za 12.místo.

Suma sumárum se dá říct, že oba dva víkendy lze nazvat pozitivními. Život někdy nabídne neobvyklé řešení a tak když jen pár měsíců po té, co oficiálně oznámil ukončení své závodní kariéry, dostal Jakub Kornfeil nabídku závodit v nové kubatuře MotoE, navíc v týmu WithU Motorsport, který je součástí seskupení týmů pod hlavičkou malajského koncernu Petronas, tak vůbec nebylo o čem přemýšlet. Být součástí něčeho tak prestižního a mít jako první český jezdec tu možnost vyzkoušet si závodit na E-biku, se přeci neodmítá, navíc jako plnohodnotný účastník celého seriálu a ne jen jako pouhý záskok, jak se mylně uvádí.

Jakub Kornfeil: „Žádný začátek není jednoduchý a musím přiznat, že to pro mne bylo hodně složité. Nabídka závodit v této sérii přišla neočekávaně a vznikla díky známosti mého agenta s designérem / grafikem a umělcem Alexem Mazzocchettim, jenž pro celý tým Petronas a i WithU Motorsport vytváří kompletní grafiku. Zájem ze strany týmu byl rovněž enormní, už i kvůli vazbám z minulosti a tak bylo celé jednání velmi rychlé. Nyní mám za sebou dva víkendy na motorce, na níž jsem nikdy předtím neseděl, ale byla to výzva a velmi zajímavá. Rovněž se přiznám, že jsem nadšený z toho, jakým progresem se posunujeme vpřed a jak se stále přibližujeme soupeřům. Adaptovat se na velkou motorku, a hlavně pak těžkou motorku, která potřebuje úplně jiný odlišný styl ježdění v tak krátkém čase je opravdu složité, o to více pak, když máte k dispozici jen velmi málo kol pro samotné zažití si zcela jiných návyků. Z tohoto pohledu se cítím dobře a jsem spokojený s prací, kterou jsme během těch 14 dní v Jerezu odvedli. Tým je skvělý a opravdu je to fantastické znovu závodit. První závod byl velmi složitý už jen z toho důvodu, že jsem vůbec nevěděl, co od toho mám očekávat, obzvláště při vědomí, že jsem přišel do této nové třídy z malých motorek. Ten druhý však byl již s nasbíranými zkušenostmi o poznání lepší, když jsem dokázal bojovat i s ostatními soupeři a opravdu jsem si ho celý užil. Motorka jako taková je samozřejmě jiná, než na co jsem byl doposud zvyklý a časem Vám někde nabídnu i hlubší rozbor toho v čem a jak se s ní má závodit, co jsem však chtěl říct, že byla po celou dobu ze strany týmů pečlivě připravena. Měl bych zapracovat na startech a stále mne čeká ještě notná porce učení, jak nejen vylepšit své časy, ale jak v určitých sektorech na trati jet drobně jinak. Za body z druhého závodu jsem samozřejmě rád, je to hodně motivační a doufám, že to udělalo radost jak majiteli týmu Matteo Ballarinovi, tak i Johanu Stiegefeltovi, jako i všem sponzorům a partnerům týmu, ale i mým osobním a fanouškům rovněž. A abych byl upřímný tak po té co mne poslední dobou drobně svrběly ruce, tak se nyní již nemůžu dočkat dalších závodů v září v italském Misanu“.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama