Reklama

Kornfeil drží kvalifikační smůlu také v USA

Ve třetí Velké ceně letošního mistrovství světa silničních motocyklů český závodník Jakub Kornfeil opět bojoval s kvalifikační částí. Probojoval se do ní přímo, k předním pozicím měl ale daleko.

Kornfeil do víkendu na okruhu Circuit of the Americas v Texasu vstoupil velmi dobře. V prvním tréninku mu patřila pátá příčka. Druhá volná sekce znamenala sedmé místo, které náš jezdec obsadil také v kombinovaném hodnocení. Sobotní program narušil silný déšť, kvůli kterému byly zrušeny třetí volné tréninky. Tím se tak potvrdila Kubajzova přímá účast v Q2, kam vždy nepřímo postupuje pouze čtrnáct nejlepších z volných tréninků. Druhá část kvalifikace ale našemu jezdci nevyšla. Na osychající trati zaznamenal osobní maximum 2:34.863, což stačilo pouze na konečné patnácté místo a tedy pátou řadu na roštu.

Jakub Kornfeil: „Určitě nemůžeme být spokojení. Od začátku kvalifikace jsem se trápil. Hodně to klouzalo a nebylo kola, kdy by nebyla nějaká krizovka. Poslední tři kola se na trati začala tvořit suchá stopa a poslední dvě kola už jsem se začínal cítit dobře a od motorky získávat tu správnou odezvu. Předposlední kolo mně nevyšlo, takže jsem vše soustředil na poslední šanci, kdy jsem jel za Ramirezem. V nájezdu do poslední zatáčky se tam ale přimotal Lopez. Při výjezdu dostal highside, takže jsem musel mimo stopu a ztratil výjezd na cílovku. Při snaze o nápravu této chyby přišla další - tentokrát na brzdách do první zatáčky. I to by ale ještě šlo. Pak jsme se zapletli ještě s Foggiou, kde jsem definitivně ztratil možnost na zlepšení. Ať se během kvalifikace stalo cokoliv, tento výsledek je rozhodně zklamání, protože po pátečním výsledku byl náš potenciál někde úplně jinde.“

TZ Jakuba Kornfeila



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama