Reklama

Kornfeil do Top-5, Salač v Top-10

Po odchodu trojnásobného vítěze Marca Bezzecchiho musí být tým Prüstel v sezóně 2019 zřejmě skromnější, než tomu bylo v loňském roce. A rutinér Jakub Kornfeil je samozřejmě kandidát na umístění v Top-Ten.

V pátek večer se prezentoval tým Redox PrüstelGP v nové formaci na Sachsenringu. Prüstel Logistics zůstává hlavním sponzorem týmu Redox PrüstelGP.

Rookie Filip Salač bude mít nového šéftechnika Stefana Kirsche, který v minulých sezónách pracoval pro Philippa Öttla v MS-Moto3.

Jakub Kornfeil pojede už třetí sezónu v řadě za závodní stáj PrüstelGP. Vloni zazářil při domácím závodě na Masarykově okruhu, kde po zisku Pole-Position byl v cíli odmávnut na třetím místě, což bylo jeho čtvrté pódium vůbec: 2015 a 2016 obsadil v Silverstone a v Sepangu druhé místo, 2015 skončil ve Valencii třetí. Vloni obsadil celkově osmé místo, letos by se konstantními výsledky chtěl umístit celkově v Top-5.

Vedle Jakuba Kornfeila dostane šanci Moto3-Rookie Filip Salač, který přichází z Red Bull Rookies Cupu. V MS už startoval s wild card vloni v Brně.

17-letý Čech bude příští týden poprvé sedět na motocyklu Moto3-KTM týmu PrüstelGP. Jako cíl si dává stát se nejlepším Rookiem a pravidelně dojíždět v Top-10.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama