Reklama

Kornfeil a Salač po úvodním dnu v Argentině

První den na okruhu Termas de Río Hondo Circuit ani jednomu českému jezdci moc nepovedl, což dosvědčují výsledky: 21. Kornfeil, 27. Salač. Zatímco zkušený Kornfeil v FP1 doslova zazářil, tak jeho 17-letý týmový kolega Salač strávil hodně času v boxu svého týmu.

V FP1 měl Rookie MS Salač problémy s přední brzdou, ve druhém ho zbrzdil technický defekt. Přesto dobře ví, že se musí naučit na okruhu Termas de Río Hondo Circuit nyjít lepší optimální stopu, pokud si chce vyjet do nedělního závodu lepší pozici.

#12 Filip Salač: „Trať se mně líbí, ačkoliv je pro mě absolutně nová. Musím se ale ještě stále učit. V několika zatáčkách jsem propásl ideální stopu. Navíc jsem v FP1 měl problémy s přední brzdou. V FP2 jsem začal s ojetými gumami, potom jsem si nechal přezout nové a začal jsem zajíždět dobré časy a to bez jízdy v závěsu. Když jsem dojel skupinku před námi, tak motocykl najednou zůstal stát. Sice se mně ho podařilo znovu nastartovat, ale dojel jsem pouze do boxu. Ztratil jsem tak hodně času. S 27. místem nejsem rozhodně spokojen, Set-Up je více méně dobrý, ale je mnoho zatáček, kde se mohu zlepšit.“.

#84 Jakub Kornfeil: „V FP1 jsem se cítil na biku celkem dobře, ačkoliv trať byla hodně špinavá. V FP2 jsme měli hned na začátku problémy a musel jsem zajet do boxu. Museli jsme změnit tlak v pneumatikách, neboť byl příliš nízký a já měl pocit, že nemám vzadu žádnou pneumatiku. Tak jsme to změnili, ale když jsem se vrátil na trať, tak už nezbývalo moc času. Kousek po kousku jsem se zlepšoval a testovali jsme životnost pneumatiky. Rozhodně nejsem s výsledkem FP2 spokojen. Na konci tréninku jsem objel 3 kola ve velmi dobrém rytmu, ale nepodařilo se mně zajet nějaký dobrý čas. Naším cílem ja přímý postup do Qualifying 2 (Top-14) a tomu musím v FP3 vše podřídit.“

Zdroj: www.pruestelgp.com
Foto: © [2019] gp-photo | Ronny Lekl



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama