Reklama

Konec sezóny pro Sofuogla

Nyní je to oficiálně potvrzeno: Kenan Sofuoglu musí oba poslední závody MS-Supersport 2017 pro zranění vynechat. Šestý titul mistra světa tak definitivně ztratil.

Pět titulů mistra světa už dokázal vyhrát Kenan Sofuoglu, naposled 2015 a 2016 v řadě. Ve 33-letech se přes tři nuly na začátku sezóny dostal po závodě v Portimao do čela šampionátu.

To ale netrvalo dlouho, Superpole v Magny-Cours se stalo osudným pro továrního pilota Kawasaki, při highsideru si přivodil trojnásobnou zlomeninu pánve.

Nejrychlejším možným způsobem odletěl Sofuoglu do Istanbulu - mimochodem letadlo pro něho nechal poslat turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Sofuoglův ošetřující doktor, Prof. Dr. Bülent Erol, z istanbulské Universitní nemocnice, vidí Kenanovo zranění jako dlouhodobou rekonvalescenci s tím, že měl výjimečný turecký jezdec vlastně obrovské štěstí a nebyla potřeba operace.

Dle doktora Erola se bude Sofuoglu schopen už po třech týdnech posadit, a po šesti týdnem postavit a sám chodit. Celý proces rehabilitace by měl trvat asi tři měsíce.

Ovšem finále v Kataru se pojede už za 5 týdnů, za tři týdny je na pořadu Jerez.

V šampionátu WorldSSP vede Francouz Lucas Mahias, který má na svém kontě 154 bodů. Největšími soupeři v posledních dvou závodech - rozdělovat se bude ještě maximálně 50 bodů - mu budou Jihoafričan Sheridan Morais, který na něho ztrácí 32 bodů. Ve hře o titul je rovněž loňský více-mistr světa Jules Cluzel, ten ztrácí na lídra a svého krajana bodů 39.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama