Reklama

Kolik ztratí Isle of Man odřeknutím letošního ročníku TT?

Ze 14 dní Tourist Trophy na Isle of Man - vždy koncem května a začátkem června - žije celý ostrov skoro celý rok: Hotýlky, restaurace, puby a vůbec celá infrastruktura celého tohoto ostrova, který se rozprostírá na 570 čtverečných kilometrech.

Proto odřeknutí letošního ročníku Tourist Trophy, který se poprvé konal v roce 1907, bylo provázeno velkou debatou mezi těmi, kteří o tom rozhodli.

Vloni navštívilo Tourist Trophy dle dostupných statistických údajů 46.000 fanoušků tedy o 4% více než v roce 2018.

To znamenalo do rozpočtu ostrova přínos 4,8 milionu britských liber (tedy přibližně 5,45 milionu Euro).

A ty budou pochopitelně letos chybět, pro tak malý ostrov, jakým Isle of Man ve skutečnosti vlastně je, je to hodně velká částka.

A netýká se to jen živnostníků na ostrově, postiženy jsou i týmy a samotní jezdci. Ti musí zapomenout na příjmy ze startovného a především z cen za umístění.

Jen pro zajímavost: Kvůli finanční insolvenci továrny Norton nemohl vloni startovat na Tourist Trophy 23-násobný vítěz Tourist Trophy John McGuinness a ztratil tím hodně peněz.

Promotéři Tourist Trophy se ale ještě úplně nevzdali, pokud by se situace okolo viru Covid-19 dostala do normálu, tak by se poslední srpnový termín mohla konat v menším měřítku letošní Tourist Trophy a sice v rámci Classic-TT, neboť hlavní aktéři na ostrově stejně budou. Jediným problémem je, jak bude vypadat nový kalendář BSB-Superbike, to ale nikdo nedokáže dnes odhadnout.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama